Van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 juli staat het jaarlijkse evenement Doesburg Binnenste Buiten op het programma. Het gaat om de 42ste editie en volgens eigen zeggen om het grootste gratis evenement in de Achterhoek. Een overzicht van het programma vol met muziek, theater, show, dans én uiteraard marktkramen.


Op woensdag 14 juli om 10.30 uur opent burgemeester Kees Luesink op de driesprong in het centrum de 42ste Doesburg Binnenste Buiten. Dit gaat gepaard met een optreden van De Test Dollies, een theaterduo bestaande uit De Nederlander Deena Ray en de Amerikaan Lady Marmelade.


Dit jaar zijn er weer zo’n tweehonderd kramen op de braderie. Verder is er traditioneel veel theater en muziek. Voor kinderen van nul tot negen jaar is er zaterdag de Clowntjesoptocht. Die start om 10.00 uur op het Roggeplein.


Een van de trekpleister van deze editie van Doesburg Binnenste Buiten is ongetwijfeld de Roadshow van de Koninklijke Marine. De Roadshow bestaat onder andere uit een twaalf meter lange trailer waarin de complete brug van een marineschip is nagebouwd. Verder wordt er een klimtoren gebouwd van tien meter hoog.


Café Du Midi heeft alle braderiedagen muziekacts gepland. Op woensdag is dat Discotheek Lightflash. Donderdag Partyband project 6. Vrijdag ‘Ain’t no secret’. En zaterdag Driesprong Dance Event met medewerking van Discotheek Lightflash en een optreden van DJ Erik Walker.


Kings Place bij de grote kerk komt woensdag met Delta Rock. Op donderdag treedt Maarten Jansen op, van 19.30 tot 21.00 uur. Verder die avond is er een optreden van The Fortunate Sons. Vrijdag presenteert Kings Place Hike en zaterdag Stream.


Diverse dweilorkesten zijn woensdagavond, donderdagavond en vrijdagavond actief in het centrum. Op woensdagavond: Outra Vez en Monte Reno. Donderdagavond: Eigenwies, Dweilband Busband Novio en Iseldonkse Muzikanten. Vrijdagavond tenslotte: K.O.E., Netternaost en Slut Nergens Op. Zaterdag 17 juli is er van 13.00 tot 17.00 uur het KAB Dweilorkestenfestival.


Complete programma Doesburg Binnenste Buiten