In het thema Geschiedenis van Doesburg 777 staan vanaf september een aantal onderdelen op de agenda. In samenwerking met Streekmuseum De Roode Tooren zijn er in september en oktober lezingen en speciale vestingwandelingen.

 

In 2015 is in speciale excursies aandacht voor Doesburg als vesting- en garnizoensstad. In het voorjaar van 2015 volgt een tentoonstelling over de viering van Doesburg 700 en 750, en in de eerste helft van 2015 worden twee schoolprojecten georganiseerd over Doesburg in de middeleeuwen en als vestingstad.

 

De Stichting onderzoekt de mogelijkheid van een Stoomtramweekeinde in mei. Samen met HetHuisDoesburg start in september ook een etalageactie waarin de Doesburgse bevolking zijn eigen moment kan kiezen uit de geschiedenis van de stad.

 

In het najaar start een geschiedenisproject met 7 Doesburgse Helden. Het naspelen van de slag tegen de Fransen van 1813 door re-enactors komt te vervallen omdat onvoldoende organisatorische en financiële overeenstemming kan worden bereikt. Doesburg 777 heeft de mede-organisator, de stichting Marieke Soetebier, van het besluit op de hoogte gesteld.