Het actiecomité Zorg voor Elkaar, opgericht door thuiszorgmedewerkers in Doesburg en omgeving, houdt zaterdag 26 januari van 15.00 tot 17.00 uur een openbare protestmanifestatie in de Onderbouw in Doesburg. De Doesburgse thuiszorgmedewerkers zijn bezorgd en boos over de kabinetsplannen voor de zorg.


De plannen van het kabinet pakken volgers comité Zorg voor Elkaar desastreus uit voor de zorg. Zo wordt het recht op hulp bij huishouden grotendeels afgeschaft en krijgen de gemeentes meer zorgtaken voor veel minder geld.


‘Ook wordt er alleen nog maar hele zware zorg toegestaan in de zorginstellingen. Een groot deel van de ouderen en andere zorggebruikers kunnen nergens meer rekenen op zorg: niet in het verzorgings-  of verpleeghuis en niet thuis’, aldus woordvoerder Heidy Melissen van comité Zorg voor Elkaar.


Tijdens de manifestatie zullen zorgwerkers en mensen die hun zorg nodig hebben duidelijk maken wat de gevolgen zijn. Ook worden alle zorgaanbieders in de regio uitgenodigd. Hetzelfde geldt voor de organisaties van huisartsen, ouderen, gehandicapten, de vakbonden en de gemeenteraadsfracties van de gemeente Doesburg. Het actiecomité eist dat de gemeenteraad het kabinet gaat oproepen om de plannen niet door te voeren.