Burgemeester Kees Luesink heeft zich voor het eerst uigelaten over de politieke crisis in Doesburg. Luesink deed dit in een korte reactie op persvragen van DoesburgDirect.nl zonder diep op de problemen in te gaan. Afgelopen weekend trok de SP zijn wethouder uit het college.

 

Kees LuesinkEr doet zich volgens Luesink een bestuurlijk probleem voor. ‘Als een wethouder ontslag neemt, is het gebruikelijk dat er een opvolger gezocht wordt. Dit is aan de politieke partijen in de gemeenteraad’, aldus Luesink.

 

Op de vraag wat de gevolgen van het neerleggen van de functie van wethouder Bouman zijn, meldt Luesink: ‘De gevolgen worden nu in kaart gebracht en de vervanging van wethouder Bouman wordt geregeld door het college. De gemeente wordt in alle gevallen bestuurd’.

 

Luesink laat verder weten de ontwikkelingen in de gemeenteraad af te wachten.

 

Donderdag staat de commissievergadering die vorige week vroegtijdig werd afgebroken weer op het programma. Volgens fractievoorzitter Petra Senhorst van SP Doesburg is wethouder Willem Bouman daar gewoon bij aanwezig. Bouman heeft een opzegtermijn van een maand als wethouder.

 

Update 23-04-2013: Het college heeft besloten dat Willem Bouman de commissievergadering niet bijwoont, laat Senhorst weten.

 

Foto: Joost de Wolf