Het is Renske Winters uit Doesburg niet gelukt om haar wereldtitel Schaatsen Masters te prolongeren. In het Noorse Stavanger kwam ze het afgelopen weekend een paar honderdsten van een seconde tekort en moest ze genoegen nemen met een tweede plaats.

 

Op de slotdag van het WK Schaatsen Masters had Winters op de afsluitende 3 kilometer een voorsprong van vier seconden. Het bleek net niet voldoende. Op de streep kwam ze 0,09 seconden tekort, waarna de Noorse Astrid Helen Njærheim met de titel aan de haal ging.

 

‘Dit voelt behoorlijk zuur, met 0.09 sec op de 3km het kampioenschap verloren. Gestreden met alles wat ik in mij had, maar het was niet genoeg, ook al reed ik een goede 3km. Helaas’, aldus Winters.

 

Winters reed vrijdag op de 500 meter 43,59 seconden. Later op die dag klokte ze 2.14.65 op de 1.500 meter. Zaterdag zette ze op de duizend meter 1.26.14 op de klokken. De afsluitende 3 kilometer reed ze in 4.46.77.

 

Op Facebook laat Winters weten zichzelf niet kunnen verwijten. ‘Iedereen bedankt voor de reacties, succeswensen vooraf, ‘kopop’-reacties en felicitaties. Ik kan mezelf niks kwalijk nemen, heb mijn beste races gereden. Als telt niet. Moet tevreden zijn hiermee’, aldus Winters, die deze week weer terugkeert in Doesburg.