De Culturele Zondag Doesburg staat komende editie in het thema van ‘rond’. Deze vindt plaats op zondag 6 november.

Het thema is ‘rond’ er is een gevarieerd programma samengesteld. Rond kun je op diverse manieren visualiseren, met een vorm, betekenis en klank.

De deelnemers hebben in hun galerie, atelier, winkel dit thema uitgewerkt en u zult bij elk adres een andere variant op de betekenis van ‘rond’ ervaren.

Daarnaast is er een mooi programma samengesteld in de Gasthuiskerk. Gedurende de hele dag is er een expositie van verschillende kunstenaars en deelnemers van de Culturele Zondag, waardoor er een zeer gevarieerde en verrassende expositie ontstaat.

Om 12.30 uur wordt deze thema dag geopend met een voorwoord. Direct daarop volgt een muzikaal blok waarin diverse rondo’s gespeeld worden op vleugel en fluit. De uitvoerende musici zijn: Heleen Vegter (op vleugel), Tanya Bosman-Trubitsyna (op vleugel) en Jan Baggerman (op fluit). Het optreden duurt 40 minuten.

Om 15.30 uur kunt u een meditatieve klantbeleving ervaren. Met klankschalen, een sjamanendrum en meer. De gehele sessie wordt verzorgd door: Sandra Mehlbaum (Zhineng Qigong) en Ton Kramer (gespecialiseerd in Zen meditatie). Dit duurt ongeveer een uur. Iedereen is vrij hieraan deel te nemen en wordt verzocht om 15.15 uur aanwezig te zijn.

Tussen dit programma door kunt u een bezoek brengen aan de galeries, ateliers en podia, die allen iets te bieden hebben.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.