Het LaLique Museum in Doesburg heeft twee financiers gevonden voor de verbouwing in de Commanderij. Daarnaast meldt het museum aanzienlijk meer bezoekers als gevolg van deelname aan de Museumjaarkaart.

Een particuliere financier maakt het mogelijk dat de holografische kamer op de Commanderij kan worden gerealiseerd.

Daarnaast heeft de Ridderlijke Duitsche Orde in Utrecht een voorziening ter beschikking gesteld waarmee de oostelijke aanbouw en de traptoren in oude luister kunnen worden hersteld. Met name deze delen van het oude riddergebouw zijn dringend aan restauratie toe.

Santino Melssen en Benjamin Janssens van LaLique laten weten verguld te zijn met de ontwikkelingen. Daarnaast melden ze dat de bezoekersaantallen van het museum is verdubbeld nu houders van de Museumjaarkaart gratis naar binnen kunnen.

De internationale tentoonstelling “art nouveau en japonisme, een nieuwe golf” is tevens debet aan grote bezoekersstromen.
Alle Japanse prenten uit de collectie zijn deze maand gewisseld.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.