Wie mee wil helpen de Hoge Linie mooier te maken, mag zaterdag 5 november de handen uit de mouwen steken. Dat vindt namelijk de Nationale Natuurwerkdag plaats en zal er op de Hoge Linie worden gesnoeid en geknot.

Voor gereedschap en handschoenen wordt gezorgd. Wel is het zaak stevige werkschoenen of laarzen te dragen. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom. Verzamelpunt is het toegangshek aan het parkeerterrein Panovenweg bij het scoutinggebouw en de bijentuin. Er wordt gewerkt tot 15.00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Natuurgebied De Hoge Linie wordt beheerd door Staatsbosbeheer, daarbij geholpen door een werkgroep met vrijwilligers. Het terrein is niet alleen vanwege de aanwezige natuur van belang: deze militaire vestingwerken dateren uit de 18e eeuw en zijn ontworpen door de beroemde vestingbouwkundige Menno van Coehoorn.

De Linie is daarmee uniek als een van de weinige plaatsen in Nederland waar een dergelijke verdedigingslinie nog gaaf aanwezig is. Op een deel van het terrein is de beplanting ingericht zoals die was toen de vesting nog in gebruik was: meidoornhagen en knotwilgen. Het onderhoud hiervan is handwerk.

Daarom wordt er door de vrijwilligers gesnoeid en gemaaid. In de winter worden ook de wilgen geknot.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.