Historizon, organisator van reizen en dagtochten, houdt op woensdagmiddag 6 mei een webinar – ook wel virtuele lezing genoemd – over Doesburg. Met dit webinar is het mogelijk om vanuit huis via computer of laptop een dagtocht te maken.

Historizon benaderde een paar weken geleden HetHuisDoesburg met de vraag of ‘Doesburg in was voor het organiseren van een virtuele stadswandeling in webinar- vorm’. Stadsgids Margreet Frankot en kunsthistorica Maria Driessen van MarieDusart toonden zich met Maarten Lindner (LiViPro Mediaproducties) bereid dit webinar te verzorgen.

Op woensdag 6 mei van 15.00 – 16.30 uur vindt dit eerste virtuele stadsbezoek aan Doesburg plaats. Aanmelden kan via de website van Historizon (https://historizon.nl/event/wandel-door-doesburg/). De kosten bedragen 4,95 euro per ‘computeraansluiting’.

Arjan Segers van Historizon: ‘Met stadsgids en rasverteller Margreet Frankot kunt u genieten van de bijzondere monumenten in het middeleeuwse Doesburg. Zij wordt op haar wandeling vergezeld door kunsthistorica Maria Driessen die ons virtueel meeneemt naar twee Doesburgse musea: het Lalique museum en Streekmuseum de Roode Tooren. Maria’s focus ligt daarbij op twee tijdgenoten: de kunstenaars René Lalique en de in Doesburg geboren Theodoor Colenbrander’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg