Rotary Doesburg heeft in samenwerking met rotaryclub Doetinchem Oude IJssel ruim 13.000 euro bij elkaar gebracht voor het goede doel. Dat gebeurde tijdens een veiling en loterij waarbij onder andere kunstwerken van Marga Bles en Ad van den Brink uit Doesburg werden geveild.


De avond werd gehouden in het nieuwe Amphion-theater en in Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Tijdens een diner in Hotel Villa Ruimzicht werden kunstwerken geveild van Monique Wolbert, Marga Bles en Ad van den Brink In Amphion genoten de aanwezigen van Intended, SoeT en Sandra Vanreys. Tijdens de avonden werd 13.000 euro bij elkaar gebracht voor het goede doel.


Dankzij gulle genodigden en bedrijven kunnen twee projectorganisaties hun belangeloze inzet voor goede doelen weer verder voortzetten. Stichting Sailability maakt het mogelijk dat gehandicapten zelfstandig en onafhankelijk kunnen zeilen en Stichting Tess Unlimited maakt het mogelijk dat in Guatemala kinderen met schisis (hazenlip) kunnen worden geopereerd zodat ze normaal kunnen functioneren in de maatschappij.


Van de opbrengst kan door WSV Giesbeek een complete, aangepaste, boot worden aangeschaft en in Guatemala kunnen meer dan veertig kinderen worden geopereerd, dankzij de opbrengst van deze avond.