Logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra uit Doesburg breidt haar wagenpark uit met de aanschaf van 14 nieuwe trekkers op LNG (Liquefied Natural Gas). Momenteel heeft Rotra al 8 LNG-trucks in gebruik waarmee het aantal op 22 komt.

De trekkers worden ingezet voor Rotra’s distributieactiviteiten. Deze uitbreiding faciliteert verdere groei en betekent een volgende stap in de verduurzaming van activiteiten. De 14 nieuwe trucks worden begin 2019 geleverd.

Rotra beschikt daarbij over een eigen multimodaal LNG-vulstation bij haar vestiging in Doesburg. Rotra laat weten te geloven in LNG als schone, stille en veilige brandstof. ‘We willen continu voorzien in de meest innovatieve, duurzame transportoplossingen. Al ruim een eeuw draait het bij Rotra om kwaliteit en continuïteit in transport. Daarbij passen deze inspanningen om vervoer beter en schoner te maken’, aldus een woordvoerder.

Rotra zegt de ambitie te hebben om voorop te lopen in de transitie naar een duurzame transportsector. Woordvoerder: ‘Onze brandstofvisie voorziet in een transitie van schoon, naar schoner naar uiteindelijk emissievrij. LNG is de komende jaren speerpunt binnen onze duurzaamheids- én businessstrategie. De inzet van LNG is de mogelijke aanzet tot transitie naar het fossielvrije bio-LNG’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.