Na de eerdere aanpassing van het bestemmingsplan in de gemeenteraad verlenen nu Burgemeester en Wethouders van Doesburg logistiek dienstverlener Koninklijke Rotra een bouw- en aanlegvergunning voor de voltooiing van een eigen loswal bij haar vestiging aan de Verhuellweg in Doesburg.

 

Dat laat Rotra weten. Tegen deze verleende vergunningen kan nog zes weken bezwaar worden ingediend. Na deze zes weken zal worden bepaald wanneer de afronding van de aanleg zal plaatsvinden.

 

De loswal verrijst aan de Noordzijde van het bedrijfsperceel van Rotra tussen de rondweg op haar eigen terrein en de oever van de Dode Arm van de IJssel. Rotra verwacht jaarlijks 5.000 tot 10.000 containers via de loswal te kunnen afhandelen.

 

Met dit alternatief voor het steeds meer vastlopende containervervoer over de weg wil Rotra, naast extra service en een kostenvoordeel voor haar klanten, een flinke CO2-emissiereductie realiseren.

 

Koninklijke Rotra is sinds 1909 actief als logistiek dienstverlener en is met 550 medewerkers en vestigingen actief in Doesburg, Rotterdam, Amsterdam/Schiphol, Antwerpen, Kampenhout en Brussel/Brucargo.

 

Zie ook
Laad- en loswal Rotra stapje dichterbij