Rotra is per direct aangesloten bij het Africa Logistics Network (ALN) waarmee het Doesburgse transportbedrijf haar wereldwijde netwerk van de Air & Ocean vestigingen in België en Nederland verder verstevigen.

Rotra ziet Afrika als één van de belangrijkste groeimarkten wereldwijd, maar ook één van de lastigste markten ter wereld. ALN is een groot netwerk met uitsluitend zorgvuldig gekwalificeerde logistiek dienstverleners in Afrika en/of met de focus op Afrika.

‘Met het ALN partnership voorzien we in ons streven onze service continu te blijven optimaliseren en zijn we ervan overtuigd dat we onze klanten bij zendingen van/naar Afrika nog beter kunnen bedienen’, aldus een woordvoerder.

ALN is een partnernetwerk van onafhankelijk logistiek dienstverleners gevestigd in of met focus op het continent Afrika. Met dit partnership met lokaal gespecialiseerde logistiek dienstverleners beoogt het netwerk de mogelijkheden die groeimarkt Afrika biedt optimaal te benutten waarbij een hoge service tegen competitief tarief gewaarborgd is.

Met een snel groeiend aantal ervaren members wordt voorzien in een (nagenoeg) complete dekking van het continent. ALN organiseert periodieke conferenties waar alle aangesloten members hun samenwerking verder kunnen verstevigen en nieuwe business kunnen bewerkstelligen. Momenteel zijn bijna 200 logistieke bedrijven wereldwijd aangesloten bij ALN.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.