Tijdens de werkzaamheden rondom de herinrichting van het bedrijventerrein Beinum West door de Gemeente Doesburg, zal door Glasnet Doesburg gelijktijdig een zakelijk glasvezelnetwerk worden aangelegd. Dit glasvezelnetwerk komt te liggen op de erfgrens van alle adressen aan de Leigraafseweg.

Glasnet Doesburg is een initiatief van het Doesburgse bedrijf MKB Telecom dat sinds 2012 ook zelf gevestigd is aan de Leigraafseweg. MKB Telecom is dienstenleverancier voor communicatieoplossingen gericht op het midden en klein bedrijf.

Directeur Egbert Lommers stelt dat de herinrichting van het bedrijventerrein een unieke kans is om snel een fijnmazig, zakelijk glasvezelnetwerk aan te leggen. ‘Door de aanleg te combineren met de werkzaamheden op de Leigraafseweg zorgen we voor zo min mogelijk overlast voor de ondernemers.’

Lommers’ doel is om Beinum West te voorzien van storingsvrij, supersnel en toekomstbestendig internet. ‘Dit is essentieel voor de digitale bereikbaarheid in de toekomst van mijn collega-ondernemers op het Doesburgse bedrijventerrein. Voor toekomstbestendig internet is glasvezel nodig. Zeker als je weet dat ons datagebruik met 60 procent per jaar toeneemt. Dat kan in de toekomst niet meer met de huidige koperen kabel’, Aldus Lommers.

De aanleg van het glasvezelnetwerk staat begin maart gepland. Geïnteresseerde bedrijven kunnen tot 31 maart gebruik maken van een extra scherp geprijsd aanbod waarbij de supersnelle internetverbinding kosteloos inpandig wordt aangesloten bij afname van een actieve internetaansluiting. In juni moet het netwerk operationeel zijn. Op www.glasnetdoesburg.nl is meer informatie te vinden over het aanbod.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.