De Russische Irina Kulikova steelt op zondag 28 april vanaf 15.00 uur de harten van haar publiek met de schoonheid van haar toon en haar aanwezigheid op het gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg.

Kulikova behoort tot die klasse muzikanten die mensen diepgaand ontroeren. De gitariste werd geboren in het Russische Chelyabinsk, waar ze als driejarige onder leiding van Victor Kozlov en haar moeder, de celliste Vinera Kulikova, begon aan haar muzikale ontwikkeling.

Als twaalfjarige reisde Kulikova al door Rusland en in het buitenland rond voor optredens tijdens galaconcerten en festivals. Toen ze veertien was, werd ze opgenomen in het roemruchte ‘The Classical Guitar, evolutie, spelers en persoonlijkheden sinds 1800’ van Maurice Summerfield.

Kulikova gaf  concerten in alle uithoeken van Europa, Rusland en Noord-Amerika, als solist, in ensembles en met bekende orkesten en speelde in zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Tchaikovsky-zaal in Moskou, de Academische Capella in Sint-Petersburg en Schloss Mirabel in Salzburg.

Een toegangskaart kost 15 euro en is te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.