De Doesburgse ondernemers Willem Beemers en Anne van der Meiden hebben het boek ‘Veluwse Klasse’ uitgebracht, een boek over de beste bestemmingen op het gebied van kunst, cultuur, natuur en horeca.

Bij Uitgeverij Gelderland verscheen deze week Veluwse KLASSE, een boek over de toppers van deze meest gewaardeerde regio van Nederland. In meer dan 20 hoofdstukken vol interessante achtergrondverhalen en fraaie foto’s komen de beste bestemmingen op het gebied van kunst, cultuur, natuur en horeca aan bod. Doesburger Willem Beemers schreef de teksten voor het boek, zijn vrouw Anne van der Meiden is verantwoordelijk voor een groot deel van de fotografie.

De inhoud is gevarieerd. Er zijn hoofdstukken gewijd aan prominente publiekstrekkers als paleis Het Loo, de twee grote nationale Veluwse  parken, het Openluchtmuseum  en vermaarde musea als Kröller-Müller en CODA Apeldoorn. Ook kleinere musea in historische plaatsen als Harderwijk, Hattem, Elburg en Nunspeet kregen een welverdiende plek.

Er zijn verhalen over kastelen en landgoederen die de Veluwe allure verschaffen. Landgoed Klarenbeek bijvoorbeeld of Groot Warnsborn in Arnhem. Speciale aandacht is er voor bestemmingen aan de Veluwezoom, de rand van een uniek natuurgebied van 1000 vierkante kilometer. Het boek eindigt met een serie kunstfoto’s van topwerken uit de participerende musea.

Anne van der Meiden en Willem Beemers hebben inmiddels vijf regionale boeken op hun naam staan, waaronder “Doesburg op de kaart”en “Kunst in de Achterhoek”.  Veluwse KLASSE  is verkrijgbaar bij de boekhandel en via internet, onder meer bij Uitgeverij Gelderland.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.