Samenwerkingsovereenkomst opknappen Verhuellweg ondertekend

Er is een handtekening gezet onder het samenwerkingsovereenkomst om het bedrijventerrein Verhuellweg op te knappen. De bedrijven Rotra en Ubbink en wethouder Ellen Mulder hebben woensdagavond hun handtekening gezet.

‘Gezamenlijk het bedrijventerrein en de Verhuellweg opknappen. Dat gaan we doen’, zegt wethouder Ellen Mulder van gemeente Doesburg. De bedrijven Koninklijke Rotra en Ubbink ondertekenden samen met haar de samenwerkingsovereenkomst. Daarin staan de financiële afspraken tussen partijen in de voorbereiding- en uitvoeringsfase.

Het bedrijventerrein en de omgeving krijgen een kwaliteitsimpuls, zo laat de gemeente weten. Er komt een nieuwe rijbaan, de verkeersveiligheid wordt beter door het aanleggen van een voetgangersstrook en fietssuggestiestroken, en ook het parkeren wordt een stuk overzichtelijker.

‘Het plan past perfect in onze ambitie om de stad een kwaliteitsimpuls te geven’, aldus wethouder Ellen Mulder. ‘Doesburg is een prachtig museale stad, maar ook een stad waar gewoond en gewerkt wordt. Voor het werken is het bedrijventerrein aan de Verhuellweg onmisbaar.’

De partijen hebben een subsidie toegekend gekregen van de Provincie Gelderland voor een bedrag van 570.000 euro. Een belangrijk onderdeel van de subsidietoekenning is de cofinanciering van zowel de gemeente Doesburg als de betrokken bedrijven.

De gemeentelijke bijdrage hierin is 320.000 euro. Daarnaast hebben de bedrijven Koninklijke Rotra en Ubbink beiden een bedrag van 125.000 euro toegezegd. De afspraken van de gemeente en de betrokken bedrijven zijn vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst.

Basis voor de subsidietoekenning was het Businessplan voor Bedrijfsomgeving Verhuellweg. Het businessplan is uitgewerkt in een projectplan en een voorlopig ontwerp. Het voorlopig ontwerp is tijdens een inloopavond aansluitend aan de ondertekening op 6 juli aan de inwoners van Doesburg gepresenteerd. Het definitieve ontwerp is dit najaar gereed. De uitvoering van het project is gepland van juni tot en met september 2017. 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.

4 reacties

 1. Theo Houkes

  Weer Ellen Mulder was die ook niet betrokken bij de surf haven als dat maar goed gaat

 2. Peter van den Broeke

  Dank Theo Houkes voor je opmerkzaamheid! Een wethouder is nu eenmaal een betrokken persoon met veel werkzaamheden en dus vaak in het nieuws. Onze Doesburgse wethouders zijn betrokken mensen gelukkig.

 3. Arie NIks

  Wordt het gat in de geluidswal nu ook gedicht?

 4. Frans van der Krul

  Arie,
  eerst het gat in de begroting en daarna na een hele lange tijd pas de geluidswal van het college.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑