Sportclub Doesburg komt volgend seizoen uit in de zesde klasse C. Daarmee speelt het tegen andere teams dan afgelopen seizoen. De tegenstanders van SC Doesburg komend seizoen komen vooral uit de regio ten noorden van Doesburg, met Zwolle als uitschieter qua afstand.


De teams waar SC Doesburg het komende seizoen tegen opneemt, zijn: Baakse Boys (Baak), Beatrix (Hoenderlo), EDS (Ellecom), Go Ahead Deventer, Klein Dochteren (Lochem), SHE (Hall), Terwolde, Ulu Sport FC (Zwolle), V en L (Terwolde), Wissel (Epe).


Het is onduidelijk wat de kansen zijn voor Sportclub Doesburg komend seizoen. Go Ahead Deventer heeft net als Sportclub Doesburg een stuk hoger gespeeld in het verleden. De ploeg speelde midden jaren zeventig in de tweede klasse. SC Doesburg schopte het midden jaren negentig zelfs tot de eerste klasse.


Trainer Rob Jansen is niet al te blij met de grote afstanden, die gereden moeten worden bij uitwedstrijden. ‘Het zijn aardige afstanden, als ik Deventer, Epe en Zwolle hoor. De wedstrijden beginnen vaak om 14.00 uur, dus we moeten op tijd weg. Wat dat betreft was de klasse waarin we zaten, een stuk aantrekkelijker’, aldus Jansen, die verder weinig tot niets weet over de komende tegenstanders.


Sportclub Doesburg begint op 6 augustus met de eerste trainingen. Op 14 augustus staat er een bekerwedstrijd gepland. Het is nog onduidelijk wie dan de tegenstander is.