De Schilderschool in Doesburg gaat volgend jaar het cursusaanbod verbreden. Het particulieren kunstinitiatief doet dit mede vanwege het vijfjarig bestaan van de Schilderschool.

 

In het kader van het vijfjarig bestaan van De Schilderschool zijn er bijzondere activiteiten geweest. Cursisten zijn wezen “sloepschilderen”. Eerst een tocht op de IJssel waarna ze zijn aangeland bij Dorado Beach. Wat een prachtige locatie aan de IJssel om een hele dag heerlijk te schilderen.

 

De succes volle expo Kringloop was tijdens de Opendag te zien en de mogelijkheid om zelf een schilderij te maken. s’ Middags heeft eigenaar Andre Bikker samen met een pianist Peter Smetink een schilderij gemaakt. De schilder reageerde op het pianospel van de pianist en de pianist weer op het schilderij wat vorderde. Een aantal aanwezigen hebben daarna op dezelfde wijze een schilderij gemaakt.

 

Tenslotte was er de excursie naar verfproducent Royal Talens. Met een groep van 16 cursisten is André Bikker naar Apeldoorn afgereisd. Een hele middag zijn ze daar ontvangen en rondgeleid in de fabriek.

 

Na dit jubileumjaar gaat De Schilderschool zijn aanbod verbreden. Per januari 2014 is het mogelijk om ook op de donderdagavond te schilderen van 20.00 tot 22.00 uur. Dit is een basiscursus begeleid door docent Ine de Laak.

 

Nieuw is ook een tweede groep Maatwerk met docent André Bikker, op de donderdag ochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Hier wordt heel praktisch les gegeven in uw eigen stijl en tempo.

 

Het Open atelier blijft een leuke low budget oplossing voor mensen die willen schilderen en als stimulans een inspirerende omgeving en groep willen. Elke dinsdag van 9.00 tot 15.00 uur kan er per januari worden geschilderd. Dit kan in blokken van 2 uur met een maximum van 6 uur. Er is geen docent die les geeft maar onderling word er met elkaar meegedacht. In de bestaande groepen op maandag -en, donderdagmiddag is nog ruimte voor enkele cursisten.