De Schilderschool in Doesburg opent ook in 2013 weer haar deuren voor mensen die graag in een uitdagende omgeving en onder professionele begeleiding willen tekenen en schilderen. Daarnaast wordt voor het eerst ‘Kunstbeschouwing’, een lezingencyclus kunstgeschiedenis, aangeboden. Deelnemers leren gedurende een zestal avonden met andere ogen naar kunstwerken uit verschillende periodes in de westerse cultuur kijken.


Er worden verschillende cursussen gegeven. Nieuw in 2013 is de beginnerscursus, waar de docent al werkenderwijs wegwijs maakt in het gebruik van verschillende technieken en materialen. Jonge en oudere volwassenen kunnen deelnemen, onder het motto: iedereen kan leren zich op zijn of haar unieke wijze op het doek uit te drukken. De bestaande cursussen, waaronder aquarelleren en ‘Je eigen stijl ontwikkelen’ gaan in januari eveneens van start.


Wie geen behoefte heeft aan een cursus, maar graag in gezelschap van anderen wilt schilderen, kan elke dinsdag op de Schilderschool terecht. Alle materialen zijn voor handen en aanwezigen kunnen hun werk is het atelier achterlaten om er een volgende keer weer mee verder te gaan. André Bikker is gastheer en bereid om advies te geven wanneer dat gewest is.