Schrijver en dichter Leonard Ilja Pfeijffer is op zondag 27 januari om 15.00 uur te gast op het literaire podium van Gasthuiskerk Doesburg. Pfeijffer publiceerde dichtbundels en romans, schreef voor toneel en is de vaste tekstschrijver van Ellen ten Damme.

Over poëzie zei Pfeijffer ooit: ‘Onbegrijpelijke poëzie is altijd beter dan makkelijke poëzie. Je moet je analytische hoofd dat wil snappen hoe het zit afschroeven. Poëzie lezen is een vorm van vermoeden.’

Voor zijn roman La Superba ontving hij de Libris Literatuurprijs. Pfeijffer studeerde klassieke letteren in Leiden, waar hij promoveerde op een proefschrift over de Griekse dichter Pindarus. Na een fietstocht naar Rome vestigde hij zich in de Italiaanse havenstad Genua waar hij nog steeds woont en werkt.

Zijn internationale doorbraak kwam na het verschijnen van La Superba in 2013, een roman over het leven in Genua. In dat boek schrijft hij: ‘Het was het witte uur na het middagmaal, de blanke pagina waarop hooguit iets met potlood wordt gekriebeld in geheimschrift, iets om onmiddellijk weer uit te gummen zodra de rolluiken omhoog worden getrokken en het leven opnieuw zwart op wit een aanvang neemt met bonnetjes, bestellingen en bezwaarschriften.’ Het boek leverde hem de de Libris Literatuurprijs op.

De voorstelling in de Gasthuiskerk op zondag 27 januari begint om 15.00 uur. Een toegangskaart kost 15 euro en is online te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.