Scouting Doesburg bakt op zaterdag 26 maart broodjes. Dit in het kader van de Nationale Scoutingdag. Scouting Doesburg nodigt alle kinderen van vier tot en met twaalf jaar uit om een broodje te komen bakken op de driesprong in het centrum van de stad.


Je bent welkom om op zaterdag 26 maart tussen 11.00 uur en 14.00 uur een broodje te komen bakken, zo laat pr-functionaris Marleen Cornelissen van Scouting Doesburg weten.


‘Onder begeleiding van oudere scouts en scoutingleiding bak je een broodje boven echt vuur. Als je broodje klaar is, kun je deze vullen met bijvoorbeeld hagelslag, jam of suiker. Bij het opeten van je broodje krijg je ook nog een bekertje ranja. Het bakken van een broodje is helemaal gratis’, aldus Cornelissen.


Het bakken van brood vindt plaats op op de driesprong in de stad; de kruising van de Meipoortstraat, Ooipoortstraat en Kerkstraat. De reguliere opkomsten van de Bevers, Kabouters en Welpen gaan deze ochtend niet door. De Padvindsters en Verkenners helpen bij het bakken van de broodjes.


De Nationale Scoutingdag vindt jaarlijks plaats in het weekend dat de klok naar de zomertijd gaat. De dag wordt door groepen in het hele land gebruikt om hun scoutinggroep te laten zien aan hun stad of dorp. Sinds drie jaar organiseert Scouting Doesburg op deze dag het broodjes bakken in de stad. Scouting Doesburg is ook te bezoeken in het clubhuis De Knoop aan de Panovenweg 1.