Serious Requist Doesburg is van start gegaan. Maandagochtend 0m 08.45 uur is het liefdadigheidsproject op basisschool De Wetelaar met het opsluiten in het glazenhuis van de OR-leden Sonja Kroon en Manon Meeuwissen officieel van start gegaan.

 

In aanwezigheid van alle ruim tweehonderd leerlingen van De Wetelaar werden Kroon en Meeuwissen onder groot applaus in het glazenhuis begeleid. Daarbij werd de deur op slot gedaan door schooldirectrice Tineke Slagman-Kolkman en wethouder Peter Bollen.

 

Tot en met donderdag verblijven de OR-leden in het glazenhuis op het schoolplein van De Wetelaar. Daarbij zullen de OR-leden niet eten, zoals dat te doen gebruikelijk is bij de landelijke actie. Doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het geld gaat naar Serious Request, de landelijke grote radio-actie van 3FM.

 

In het glazenhuis verzorgt Ben Tjepkema van Hanzestadradio voor de muziek. Voorbijgangers of belangstellenden kunnen via een ‘postraam’ aan de zijkant van het glazenhuis voor een gelddonatie een plaat aanvragen. De eerste plaat die werd aangevraagd is het lied ‘Een Wereld’ van Jeroen van der Boom.

 

De komende dagen vinden tal van activiteiten plaats rond het glazenhuis op het schoolplein. Op deze manier probeert de organisatie nog meer geld binnen te halen voor het goede doel. Via de website www.glazenhuisdoesburg.nl is Serious Request Doesburg live te volgen.

 

Het fotoverslag van de opening is te zien op de Facebook-pagina van DoesburgDirect.nl.

DSC_9247