Op zaterdag 26 september om 20.00 uur is de klezmer-band Shtetl Band Amsterdam te gast in de Doesburgse Gasthuiskerk. In de Village Klezmer van deze band weerspiegelt zich het dorpsgeluid van het oude Oost-Europa.

 

Het repertoire omvat naast snelle en dansbare stukken gevoelige melodieën die bij Joodse bruiloften werden gespeeld. De band brengt de oude en nieuwe klezmer-muziek: melodieën van 100 jaar geleden en nieuwe composities van artistiek leider Gregor Schaefer. Shtetl Band Amsterdam brengt het dorpsgeluid terug van een klein klezmer-ensemble uit het oude Oost-Europa.

 

Honderden jaren lang heeft de Oost-Europees Joodse volksmuziek een andere klank gehad dan wat we sinds de klezmer-revival kennen. Dit oudere groepsgeluid, met de melodie van de viool als basis, is mild, rijk en genuanceerd. Shtetl Band Amsterdam is in korte tijd een gedreven en veelgevraagd vertolker geworden van deze Village Klezmer stijl.

 

De manier waarop Shtetl Band Amsterdam klezmer speelt is HIP: Historically Informed Performance.  Door de spontane en speelse speelstijl, met veel ruimte voor variaties, ontstaat ongekend krachtige en gevoelige muziek.

 

Het optreden op 26 september begint om 20.00 uur en een toegangskaart kost 13 euro per persoon.

Shtetl Band Amsterdam