Op 6 april organiseert de Culturele Zondag weer een themadag. Deze dag staat helemaal in het teken van sieraden. Marcel Blok van Zilversmederij Blok en Laura Egbers van atelier Marjolin hebben de handen in elkaar geslagen en organiseren gezamenlijk een sieradenwedstrijd met het thema : ‘Sieraad aan de IJssel’. Heb je altijd al je eigen sieraad willen ontwerpen ? Doe dan mee aan de wedstrijd ‘Sieraad aan de IJssel’.

 

Wat moet je doen?

Maak een eigen ontwerpschets van een sieraad met het thema Sieraad aan de IJssel. Dit thema mag je breed uitleggen : Wat is in jouw leven het mooiste sieraad? Welke sierwaarde heeft de IJssel voor jou? Welke plaats neemt de IJssel in in je leven? Is je sieraad plaatsgebonden, bijvoorbeeld sieraad in de natuur of water.

 

Lever je ontwerp – met uitleg/achtergrond – uiterlijk zaterdag 15 maart in bij Zilveratelier Blok of Marjolin goudsmid. Iedereen, ongeacht de leeftijd, kan meedoen. Je mag maximaal twee ontwerpen inleveren.

 

Adressen: Marjolin goudsmid, Bresstraat 32, 6981 CB Doesburg &  Zilversmederij Blok, Roggestraat 12, 6981 BK Doesburg. Vergeet niet je contactgegevens als adres, mail en telefoonnummer erbij te vermelden.

 

Wat doen wij?

Alle ontwerpschetsen worden op 6 april tentoongesteld in de Martinikerk tijdens de Culturele Zondag themadag. Op deze dag zal rond 16.00 uur het winnende ontwerp bekend worden gemaakt. Het sieraad wordt in de weken daarna uitgevoerd in zilver met een accent in goud. In de loop van april kun je dan je winnende ontwerp in ontvangst nemen.

 

Op zondag 2 maart is het weer Culturele Zondag in Doesburg. In de oude binnenstad van Doesburg kunt u op loopafstand diverse galeries, ateliers en bijzondere locaties bezoeken, waar kunst en ambacht getoond wordt. Daarnaast kunt u een concert bijwonen of een bezoek brengen aan museum De Roode Tooren of de Martinikerk.

 

Alle locaties zijn vrij toegankelijk. U herkent alle deelnemers aan de banier.  De deelnemers hebben hun deuren geopend van 12.00 – 17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers zelf.