In Doesburg is Koningsdag geen Koningsdag zonder de Ubbink Singelloop. De 2,6 kilometer dwars door de binnenstad van Doesburg staat op zaterdag 26 april om 18.30 uur op het programma.

 

De route is hetzelfde als vorig jaar. De start en finish zijn op de (voor)Markt met daarna de route: Kerkstraat, Koepoortstraat, Lindewal, Burg. Nahuyssingel, Meipoortwal, Meipoortstraat, Kerkstraat, Koepoortstraat, Koepoortwal, Veerpoortwal, Kloosterstraat en via de Kerkstraat naar de finish.

 

De Ubbink Singelloop is voor alle leeftijden. Is de afstand wat u betreft te kort? Dan kan er voor worden gekozen om de route twee keer te lopen. Hiermee komt u uit op ruim vijf kilometer. Ook kunnen dit jaar weer estafetteteams meedoen. Deze teams (bijvoorbeeld bedrijven, vriendenclubs, verenigingen) dienen te bestaan uit zes personen die elk ongeveer 450 meter lopen. Het wisselen geschiedt door het doorgeven van een oranje voorwerp, dat zelf door het team bepaald mag worden.

 

Meelopen kost 2,00 euro voor individuele lopers en 5,00 euro voor een estafetteteam. Leden van Doesburg en Oranje (D&O) kunnen bij voorinschrijving gratis meelopen. Inschrijven kan via www.doesburgenoranje.nl en dient voor 21 april te gebeuren. Aanmelden op Koningsdag zelf kan ook. Dat kan bij de kraam van D&O in de Kerkstraat. Op de website staat ook alle overige informatie over de Singelloop.

singelloop 600