Sinterklaas arriveert zaterdag 17 november in Doesburg. Om 13.30 meert hij aan bij de IJsselkade. Daarna vertrekt hij per rijtuig naar de binnenstad.

Vanaf 13.10 uur is er aan de IJsselkade bij de tribune weer heel veel te beleven. De kinderen, ouders en grootouders kunnen weer oefenen om Sinterklaas op gepaste wijze welkom te heten, ze zullen lekker swingen, dansen en zingen.

Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn gevolg aan te leggen en voet aan wal te zetten in Doesburg. Nadat hij is welkom geheten door burgemeester Van de Meijs en kinderburgemeester Enes Sen, zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.

Mede door 2 nieuwe hoofdsponsoren, Stadsbierhuys De Waag en Rootz Hair & Care Kapsalons, zal Sinterklaas er dit jaar weer perfect uitzien en belooft het weer een groot feest te worden voor groot en klein.

Ook dit jaar zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg en zijn eigen Muziekpieten komen natuurlijk ook weer met de boot mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.

Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint met zijn Pieten onder begeleiding van het Muziekkorps der Voormalige Schutterij vanaf de IJsselkade via de Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Op het bordes zal de Sint officieel door burgemeester en wethouders worden ontvangen.

Daarna wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer. De route van de rondrit is: Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat, Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat. Daar zal de Sint uitstappen en te voet de stad ingaan.

Van ongeveer 15.15 uur tot 16.15 uur zal de Sint bij Du Midi in de Meipoortstraat zitting houden voor de kleinsten onder ons, zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint. In de winkelstraten is die middag van alles te doen er is een disco met Pieten in de Meipoortstraat en het stadsdraaiorgel Erica zal zorgen voor vrolijke sinterklaasmuziek.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg, Bennie’s Barber Shop en Djoke.nl.