Bertolf Lentink komt naar Doesburg. De songwriter verzorgt een zingende en verhalende reis op 12 november in de Gasthuiskerk. Het optreden begint om 20.00 uur.

De solo-carrière van Bertolf Lentink explodeerde in 2008 met de hitsingle Another Day. In Gasthuiskerk Doesburg pluist de songwriter op zaterdag 12 november om 20.00 uur zijn muzikale stamboom uit. Hoe heeft de platenkast van zijn ouders hem beïnvloed? Zijn die muzikale voorbeelden ook weer familie van elkaar? En hoe dan? Het antwoord is een zingende en verhalende reis over zijn muzikale geestgronden.

Het idee was dat er nooit meer een Bertolf-album zou verschijnen. Want hoe goed zijn derde titelloze plaat ook werd ontvangen en hoeveel mensen ook werden geraakt door zijn single ‘Mary’, Bertolf Lentink kondigde in 2012 aan dat hij zou stoppen als solo-artiest. Een opluchting was het niet. Nodig was het wel.

Zijn obsessieve manier om aan een plaat te werken – 60 nummers schrijven en er 12 overhouden – had zijn tol geëist, maar belangrijker: Bertolf voelde zich ongemakkelijk op het podium, zo middenin de spotlight, zo ontzettend vooraan. De in Zwolle woonachtige zanger en gitarist had behoefte aan een andere rol. Iets minder in het centrum van de aandacht dus.

Maar vanaf oktober van dit jaar gaat Bertolf toch weer de theaters in, dit keer met zijn eerste eigen theatervoorstelling: ‘Bloedlijn’. Diederik van Vleuten tekent voor de regie en vaste kameraden Bauke Bakker en Dirk Schreuders zijn de begeleiders. Bertolf werkte eerder samen met Kasper van Kooten en liet met tributeband Her Majesty The Beatles en Crosby Stills, Nash & Young op virtuoze wijze wederopstaan.

Toegangskaarten van 17,50 euro per stuk kunnen worden besteld via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.