Het Doesburgse burgerinitiatief ‘SOOSiaal’ staat voor inleving in elkaars belevingswereld en het dichten van generatiekloven en wordt steeds zichtbaarder vanwege de activiteiten die mensen tot elkaar brengen. SOOSiaal zoekt de mensen op, maar vraagt de mensen ditmaal om SOOSiaal actief op te zoeken.

 

Zo houdt SOOSiaal deze zomer ontmoetingen op plaatsen waarvan het oorspronkelijk doel lijkt te zijn vergeten, om zo een impuls te geven aan openbare ontmoetingsplaatsen. Zodat wij ons leven meer samen gaan beleven in plaats van ons te laten leven, zo laat SOOSiaal weten.

 

De ontmoetingen vinden plaats op 3, 17, 24 en 31 juli. Locatieinformatie volgt nog, maar denk aan de binnenstad, het park en aan het water.

 

‘Wij bieden vier maal een gratis podium aan met entertainment voor Doesburgers door Doesburgers. Ken je een buurmeisje dat een dansoptreden wil geven, een buurman die kan goochelen, een grapjas die een lolbroek aan wil trekken, oftewel iedereen die een moment onder de zon wil schijnen om met hun passie anderen te passioneren. Kortom ‘inleving in elkaars belevingswereld’, aldus Ben Bouyelma namens de organisatie

 

Inschrijven kan via soosiaaldoesburg@gmail.com onder vermelding van telefoonnummer, naam, leeftijd, act, en voorkeursdatum. Ben Bouyelma: ‘Wij zetten het podium neer en vragen aan jou om je plankenkoorts even aan de kant te zetten’.