SP Doesburg wil deelnemen aan coalitiegesprekken

SP Doesburg verwachting een uitnodiging om aan tafel te komen voor coalitiegesprekken in Doesburg. Voorman Patrick Ott stelt dat nu de coalitieonderhandelingen volgens de SP zijn gestrand hij verwacht dat zijn partij een uitnodiging krijgt om deel te nemen aan gesprekken voor het vormen van een nieuwe Gemeenteraad in Doesburg.

 

‘Het leek een uitgemaakte zaak, eigenlijk al voor de verkiezingen’, stelt Ott. ‘De SP werd tot haar teleurstelling buitenspel gezet, de vier partijen die de coalitie vormden wilden verder gaan. Nu de coalitieonderhandelingen in Doesburg zijn gestrand, verwacht ook de SP een uitnodiging voor nieuwe gesprekken. Tot nu toe is deze nog niet ontvangen.’

 

‘Voor de vorm’, stelt Ott, ‘werd er na de gemeenteraadsverkiezingen nog even met de andere fractievoorzitters gesproken maar al snel zaten Stadspartij, PvdA, VVD en D66 bij elkaar aan tafel. Ze hadden al samengewerkt, ze waren het al over veel dingen eens, een coalitie vormen leek een gekookt eitje. Maar blijkbaar was het ei toch iets te hard gekookt’.

 

Er is volgens Ott nu een nieuwe situatie ontstaan. Ott: ‘Hadden de vier partijen een meerderheid, nu de twee zetels van D66 wegvallen is dat niet meer het geval. Dit vraagt om een nieuw overleg, met alle partijen. Het is voor de stabiliteit van de coalitie van het grootste belang dat er een breed draagvlak is. Daarom dringt de SP er op aan om met alle partijen weer in gesprek te gaan.’

 

 

3 reacties

 1. Frans Schilderman

  Heeeel goed idee Patrick!!!!

 2. Hendrik van de Pol

  Hoe zat het ook al weer met de SP?
  O ja, tijdens de vorige raadsperiode trok de SP plotseling, na een probleem met D’66 (?) de eigen wethouder terug.
  Een motie van wantrouwen voor de SP-wethouder, Wim Bouman uit de Doesburgse politiek, een college zonder meerderheid.
  En nu wil de onbetrouwbaar gebleken SP betrokken worden bij de coalitiebesprekingen.
  Ik zou het niet doen.
  Laat de SP eerst proberen de kwaliteiten van Wim Bouman terug te winnen.

 3. Frans Schilderman

  Gezien de verkiezingsuitslag, dat laat zien dat de SP 16 stemmen minder heeft dan de Stadspartij,is het gek als ze er niet bij betrokken zouden worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑