SP Doesburg: Geef thuiszorg niet uit handen

De SP Doesburg gaat de Gemeenteraad vragen zich uit te spreken om de zeggenschap over de thuiszorg in Doesburg in eigen handen te houden. Patrick Ott: ‘als we afhankelijk worden van regionale afspraken is er een grote kans dat we de zorg niet zo kunnen invullen zoals wij voor de Doesburgers willen’.

 

Uit het tevredenheidsonderzoek blijkt dat het huidige dienstverleningsniveau met betrekking tot de Hulp bij het Huishouden als positief wordt ervaren. Ott: ‘Dat willen we graag zo houden en bovendien zo de werkgelegenheid voor Doesburgers in deze sector behouden en de diensten passend maken op de in Doesburg gewenste norm. En uiteraard voor een fatsoenlijk tarief en arbeidsvoorwaarden.’

 

Door in Doesburg eigen keuzes te maken zijn de kosten terug te dringen op de juiste plekken – zoals bureaucratie en management – zodat dit niet ten kostte gaat van de medewerkers en de klanten. De benodigde kennis om de thuiszorg in te richten is aanwezig zodat dit ook geen beletsel kan zijn.

 

Daarom wil de SP dat het college de inkoop en sturing bij het Hulp bij het Huishouden per direct uit de regionale afspraken over sturing en inkoop in het kader van de decentralisaties in het sociale domein te halen en zelf de contracten en afspraken te maken met de betreffende organisaties.

1 reactie

  1. Kees van Immerzeel

    Ik dacht toch echt dat dit onderwerp al aan de orde is geweest in de laatste raadsvergadering. De SP diende toen een motie in waarin werd voorgesteld om de inkoop “Hulp in het Huishouden” uit de regionale afspraken te halen. In die vergadering is de SP eraan herinnerd dat zij dit zelf tot op heden in regionaal verband hebben georganiseerd. Het voorstel zou dus een breuk betekenen met het SP-beleid tot op heden. De fractie van de SP fractie had zich dit niet gerealiseerd, zo bleek in de vergadering. Bovendien: de regionale contracten zijn al getekend, dus de motie was zowiezo mosterd na de maaltijd. Al met al maakte dit op mij een niet erg doordachte indruk. Waarom de SP hiermee dan toch weer mee naar buiten komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑