SP IJsexpress op 5 juli naar Doesburg

SP Doesburg voert op zaterdag 5 juli op ludieke wijze actie tegen de sluiting van verpleeghuizen in ons land. De oppositiepartij laat de SP IJsexpress naar Doesburg rijden. Ook is er op die dag ruimte om te protesteren tegen het afschaffen van het schoolzwemmen zoals in het coalitieakkoord in Doesburg is vastgelegd.

 

De ijsactie is in eerste instantie bedoeld om een signaal af te geven richting de landelijke politiek om te stoppen met het sluiten van verpleeghuizen. ‘Niet alleen moeten ouderen verhuizen, degenen die de geborgenheid van een tehuis nodig hebben en op een plaatsje wachten, komen er gewoon niet meer in. Medewerkers van tehuizen komen domweg op straat te staan, raken hun werk en zekerheid kwijt. Daarmee groeit dus de werkloosheid en de bitterheid, want al roept Den Haag dat de crisis voorbij is, behalve misschien een toplaag van directeuren en managers merkt de bevolking daar niets van’, aldus de SP in een persschrijven.

 

De SP voert al enige tijd actie om aandacht te vragen voor de zorg. Zo was er al een briefkaartenactie en waren vertegenwoordigers van SP Doesburg zichtbaar in de binnenstad om hun bezorgdheid uit te spreken. Om nog meer aandacht te vestigen op dit onderwerp, komt de ijstrein naar Doesburg. Op zaterdag 5 juli staat de SP IJsexpress van 10.00 tot 14.00 uur op de markt van Doesburg, bij de ABN Amrobank waar belangstellenden onder het genot van een ijsje uw protest kunt laten horen.

 

‘Natuurlijk is het dan ook mogelijk om andere zaken te bespreken die u aan het hart gaan’, aldus de politiek leider van SP Doesburg, Patrick Ott. ‘Zo kunnen wij ons voorstellen dat de enige concrete bezuinigingsmaatregel in het coalitieakkoord, het afschaffen van het schoolzwemmen, u zorgen baart. Niet alleen zal dit per saldo weinig opleveren, maar bovendien komt de veiligheid, Doesburg is immers een waterrijke stad, en de noodzakelijke beweging voor de jeugd in Doesburg in gevaar. Daar zullen lijsten voor aanwezig zijn die u ook kunt tekenen’, aldus Ott.

 

9 reacties

 1. Henk beijen

  Geachte SP -vrienden. Graag het coalitieakkoord geheel vermelden en niet alleen datgene wat in jullie straatje past. Er staat : afschaffing schoolzwemmen waarbij de minima worden ontzien zodat zij toch kunnen leren zwemmen.

 2. Frans van der krul

  Ijskoud de beste?

 3. Kees van Immerzeel

  Hoe je het ook wendt of keert: het afschaffen van het schoolzwemmen zal er toe leiden dat niet alle kinderen leren zwemmen. Triest. En heel terecht dat de SP dit aankaart.

 4. Gert-Jan Tas

  @Henk Beijen
  Dat schoolzwemmen was ook zo’n punt waarvan ik dacht: “Nee toch!”
  Maar ja, compromissen ….
  Ik moet het dus zo lezen dat de (kinderen van) de minima wel gaan schoolzwemmen? Zo nee, hoe dan wel?

 5. Kees van Immerzeel

  Gert-Jan, je moet het zo lezen dat minima die het belang van het leren zwemmen inzien, een bijdrage kunnen krijgen in de kosten. Als ouders hun kinderen, -om wat voor reden dan ook-, niet naar zwemles sturen, dan leren deze kinderen dus niet zwemmen. Daarmee is de veiligheid van deze kinderen in het geding. Schoolzwemmen is daarom een must. Daarop mag hoe dan ook niet worden bezuinigd.

 6. Nico van Zalen

  In een maatschappij waarin meer verantwoording wordt gevraagd van de burger, vind ik het juist vanzelfsprekend dat je als ouder je verantwoording neemt en jouw kinderen op zwemles doet. Andere sporten (volleybal, voetbal, tennis, hockey, etc) behoren tot een keuze, maar zwemmen is in mijn ogen een must. En als je zwemlessen dan niet kunt betalen, dan moet er een regeling zijn om financiële hulp te krijgen. Op die manier kan zwemles uit het lespakket van scholen en kunnen alle kinderen van Doesburg hun noodzakelijke zwemdiploma halen.

 7. Gert-Jan Tas

  @Kees van Immerzeel
  M.i. is schoolzwemmen inderdaad een must; dus niet bezuinigen.

  Maar in het akkoord staat (volgens Henk Beijen) “afschaffing schoolzwemmen waarbij de minima worden ontzien zodat zij toch kunnen leren zwemmen”.
  Dus een twee-delige “maatregel”; 1)schoolzwemmen wordt afgeschaft 2) minima krijgen “zwemmen” op de één af andere wijze betaald.

  Mijn conclusie:
  Over een tijdje verdrinken er dus alleen nog maar niet-minima kinderen.

  Is dat een vorm van gestuurde natuurlijke selectie?

 8. Frans van der krul

  Mijn vraag aan de politiek is waar ligt de grens voor minima? Is dit 105% van het miniumloon of de al omlaag gebrachte grens van 120% naar 110%?
  Heb de indruk dat hier weer de minst draagkrachtigen de dupe zijn, minima regelingen moeten worden voorgeschoten, vraag me af: waarvan moeten deze het voorschieten veel kinderen kunnen nu al niet aan sport doen omdat het gezin het niet kan voorschieten, verander de regelingen voor minima’s, niet achteraf maar vooraf!

 9. robert duis

  @Politiek.

  Waarom doen wij eigenlijk zo moeilijk over dat ZWEMMEN?

  1) elke Nederlander moet leren REKENEN en leren SCHRIJVEN en dat wordt perfect geregeld op de lagere SCHOOL en
  die lessen worden gegeven door leerkrachten die deze lessen kunnen- en mogen geven.

  2) elke Nederlander moet leren ZWEMMEN en waarom is er dan geen leraar/lerares ZWEMMEN op de lagere school
  met als VOORSCHRIFT dat elk kind bij een bepaalde leeftijd een zwem-diploma haalt en dat alles in het kader
  van de gewone lessen op de lagere school.
  Eventueel in samenwerking met de leraar/lerares Lichamelijk Opvoeding (Gymnastiek heette dat vroeger).

  De vakken rekenen en taal zijn voor 100% ontkoppeld van “draagkracht” van de ouders en dat hoort bij ZWEMMEN
  niet anders te zijn. Een soortgelijk voorschrift zou ook voor het halen van een RIJ-BEWIJS niet echt “verkeerd” zijn.

  “Simple comme Bonjour”!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑