Twee Spaanse masterstudenten van het conservatorium ArtEZ in Zwolle treden op bij Podium Acanthus in Doesburg. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 7 december. De concerten beginnen om 13.30 uur en om 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer een half uur. Antonio Carrasco Alvarez, piano en Marco Ramírez Ocana, viool spelen een drie totaal verschillende werken.

 

Als eerst klinkt het deel uit de Sonate voor viool en piano van Gabriel Fauré. Daarna volgt de Milonga del ángel van Piazzolla. Een Milogna is een Zuid-Amerikaanse muziekvorm en tevens dansstijl. De Milonga del angel is een werk vol malancholie. Tot slot treedt Antonio als solist op met de eerste Sonate van Alberto Ginastera.

 

Ginastera was een belangrijk Argentijns componist. Hij studeerde in Amerika, maar bleef zijn geboorteland trouw. Dat is duidelijk te horen aan de vele folkloristische elementen in zijn muziek waarin de Argentijnse ritmiek niet ontbreekt.

 

De violist Marco Ramírez Ocana begon al jong met vioolspelen. Hij heeft in Málaga zijn Bachelors diploma gehaald en studeert nu voor zijn Masterdiploma in Zwolle aan het ArtEZ conservatorium bij Sarah Kapustin. Hij volgde diverse masterclasses bij beroemde vioolpedagogen. Marco treedt inmiddels op in twee kamermuziekensembles: het ‘Tagtig Trio’ en het ‘Hidalgo Quartet’.

 

De pianist Antonio Carrasco Alvarez behaalde zijn Bachelors diploma reeds in Zaragoza. Hij studeert nu ook verder voor zijn Masterdiploma in Zwolle aan het ArtEZ conservatorium. Aanvankelijk bij David Kuyken en tegenwoordig bij Frank van de Laar. Hij is zeer geïnteresseerd in kamermuziek, in hedendaagse muziek en ook in in Westerse landen onbekende Oosterse muziekvormen, vaak gecombineerd met theater en dans.

 

Programma 7 decmeber

 

* Gabriel Fauré             – uit Sonate voor viool en piano in A, op. 13 (1876)

(1845-1924)                        allegro molto

 

* Astor Piazzolla            – Milonga del ángel (1993)             viool en piano

(1921-1992)

 

* Alberto Ginastera            – Sonata no. 1, op. 22 (1952)            piano solo

(1916-1983)

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Telefoonnummer 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl

photo-357