SP’er Marion Berends haalt uit naar woonzorgorganisatie Attent

Het Doesburgse SP-lid Marion Berends heeft uitgehaald naar woonzorgorganisatie Attent. In een blog stelt Berends dat bewoners van Elisabeth niet de beloofde tijdelijke opvang in Doesburg krijgen, maar voor een jaar of twee naar Dieren en Rheden worden verbannen.

 

Berends schrijft dat ze begrijpt dat bij er bij een verhuizing sprake kan zijn van overlast. Maar ze zet twijfels bij de leiding van Elisabeth. ‘Hoe het mogelijk is dat de leiding van Elisabeth in januari van dit jaar nog iedereen verzekert dat alle bewoners, op één persoon na, fijn weer terug mag naar hun oude plek maar dat het daar dan nog veel prettiger zal zijn? Zelfs burgemeester en wethouders waren hiervan overtuigd, want deze boodschap brachten zij over. Heeft Elisabeth, of Attent, de zaken niet goed ingeschat? Over het hoofd gezien dat een verbouwing wel iets langer zal duren dan een maand of wat? En dat bewoners in tussentijd toch echt hun verzorging nodig hebben? Erg slordig lijkt me, om dat niet tot in de puntjes uitgezocht te hebben’, aldus Berends.

 

Berends spreekt van de spreekwoordelijke adder onder het gras en vraagt zich af waarom de verbouwing van Elisabeth twee jaar moet duren. Volgens Berends hebben de bewoners geen paleis nodig, maar een veilige plek dicht bij hun dierbaren.

 

‘Alleen demente bewoners kunnen heel snel terug, overigens goed nagedacht dat je met deze mensen niet teveel moet sollen en heen en weer moet verplaatsen. Dus hun afdeling zou het eerst weer operabel zijn en kunnen zij dus weer terug. Fijn. Maar….wat voor demente bewoners geldt, geldt net zo goed voor de anderen. Want het maakt hen onzeker, angstig en verdrietig dat zij zo lang moeten wachten. Twee jaar! Dat is een hele lange tijd als je 85 bent, misschien niet meer zo gezond als toen je 45 was en erg afhankelijk bent geworden van de mensen om je heen’, aldus Berends.

 

Volgens Berends mogen bewoners van Elisabeth op Maartenshof of IJsselzicht blijven. ‘Alleen kunnen ze je daar niet de verzorging bieden die je nodig hebt. Dus word je gedwongen te verkassen naar bijvoorbeeld het Rhedense Rhederhof of de Plataan in Dieren’

 

Berends besluit haar blog met een oproep aan het bestuur van Attent om gezond verstand en medemenselijkheid te tonen. Berends: ‘Ga er voor zorgen dat de bewoners van zowel Elisabeth, Maartenshof als IJsselzicht, hun oude dag zonder zorgen doorkomen. Waar nog bijkomt dat twee jaar, minimaal, voor een verbouwing erg lang is. Dat vind ik ook, laat ik het voorzichtig zeggen, heel erg apart’.

 

5 reacties

 1. Rob Gossink

  Richard, je zit er toch echt naast: de koptekst bij jouw item komt niet overeen met de blog die op de site staat van de SP. Je stelt dat door de SP uitgehaald wordt naar het college terwijl het bestuur van Attent van de SP de volle laag krijgt. Ik denk dat je de koptekst iets moet aanpassen.

 2. patrick ott

  Inderdaad, dit stuk is niet een ‘uithaal’ naar B&W

 3. patrick ott

  Titel: een addertje onder de verhuisdoos

 4. Richard Kok

  Kop is aangepast.
  Het kan nu gaan over de inhoud.

 5. Appie van der Beek

  Nu nog de eerste regel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑