Stadshotel Doesburg denkt aan boetiekhotel in pand streekarchief

Joost Smeltink van Stadshotel Doesburg wil een tweede hotel starten. In het pand aan de Nieuwstraat, waar nu het streekarchief is gevestigd, wil Smeltink een boetiekhotel vestigen. De ondernemersplannen liggen nu bij de gemeente, die eigenaar is van het pand.

‘Alles wat het Stadshotel Doesburg de gasten niet kan bieden, zou in een klein hotel op deze plek wel te vinden zijn. Een karakteristiek pand uit begin 1900, midden in de oude Hanzestad. Het streekarchief kan er gevestigd blijven en zal zelfs bijdragen aan de sfeer in het hotel’, schrijft Smeltink in zijn motivatie richting de gemeente.

Inmiddels is de Doesburgse architect Pieter Jacobi gevraagd om een eerste indeling te maken. Jacobi heeft een studie gedaan naar de mogelijkheden voor een passende functionele inrichting van het pand als hotel. Dit heeft geleid tot een ontwerp voor de inrichting van de drie verdiepingen.

Op de begane grond blijft in de plannen van Smeltink het streekarchief. Verder wil Smeltink dat er op de begane grond een keuken wordt gerealiseerd en een gezellige, bescheiden ontvangstruimte voor daghoreca komt. Smelting: ‘Op de eerste en tweede etage kunnen in totaal zo’n 13 ruime hotelkamers worden gerealiseerd, met allemaal een eigen badkamer. Rondom het gebouw komt voldoende parkeergelegenheid en een terras met zicht op de stad’.

Volgens Smeltink heeft Doesburg voldoende aantrekkingskracht voor een tweede, kleinschalig hotel. Met het boetiekhotel wil Smeltink zich meer richten op een jongere doelgroep dan zijn Stadshotel Doesburg. Smeltink heeft inmiddels offertes voor de verbouwing opgevraagd en krijgt kennisondersteuning van de ervaren hotelvakman Johan Agricola, die het bekende Kasteel Engelenburg in Brummen landelijk op de kaart zette.

Wethouder Boone en diverse raadsfracties zijn door Smeltink inmiddels op de hoogte gebracht van het hotelplan. Er schijnen meerdere partijen belangstelling te hebben voor het pand, maar Smeltink hoopt met zijn enthousiasme en ervaring de lokale ambtenaren en raadsleden aan zijn kant te krijgen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

5 reacties

 1. Lucie Beekman-Klein

  Dat is nadenken over behoud van het goede . Vooral dat het archief voor Doesburg behouden blijft

 2. Kitty Visser

  Dat het archief behouden blijft op deze plek is goed. Maar denk ook even aan de buren. Een terras naast mijn slaapkamer linkt mij niet zo’n goed idee.

 3. Anki Peters

  Oh leuk hoor en nog een terras erbij heerlijk hou er van

 4. Ellen Arentsen

  Prachtig plan.
  Een hotel erbij , ik hoop dat het lukt.

 5. Mar Simberg

  Hoop dat er niet teveel overlast komt verderop van de kamer huurders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑