Het voortbestaan van de mosterdfabriek en het Gildehof in Doesburg wordt niet bedreigd. Dat laat De Stadspartij Doesburg weten op Twitter. De Stadspartij reageert hiermee op een artikel in De Gelderlander waarin staat dat de toekomst van de winkels in het Gildehof in gevaar zijn, nu ze te koop staan.


‘Wij hebben de eigenaren van Gildehof gesproken. Het voortbestaan van mosterdfabriek en Gildehof is niet in ongewis. De toeristische trekkers blijven bestaan’, meldt De Stadspartij op Twitter.


De Gelderlander wijst in een artikel op Horecasite.nl, een site waarop het Doesburgse horeca- en retailcomplex te koop wordt aangeboden. Zowel de bedrijfsgebouwen van de horeca alsmede de winkeltjes worden daarop te koop aangeboden.


De huidige eigenaar wil de mosterdfabriek nog enige jaren zelf exploiteren, meldt de site. Volgens Horecasite.nl zal op termijn de mosterdfabriek inclusief onderneming en bedrijfspanden ook te koop worden aangeboden.


Daarbij is het mogelijk om het object in fasen te kopen, beginnende met het restaurantgedeelte, de binnenplaats en de winkeltjes. Volgens Horecasite.nl zijn er twee verkoopmogelijkheden.


Mogelijkheid één: Het gehele horecagedeelte (horeca aan het plein alsmede de horeca aan de Meipoortstraat, de bedrijfswoning op de eerste verdieping en het plein met de winkeltjes.
Vraagprijs onroerende zaken en inventaris bedraagt 690.000 euro), of mogelijkheid twee: Horecagedeelte aan het plein, het plein en de aansluitende winkeltjes
. Vraagprijs onroerende zaken en inventaris: 395.000 euro.