Nieuwe onderwerpen op agenda Wijkraad Binnenstad

Handhaving, het behoud van plastic containers in de Kloostertuin en een toegankelijk openbaar toilet. Dat zijn de drie nieuwe onderwerpen die de Wijkraad Binnenstad Doesburg op de wijkagenda zet. Ze komen bovenop de bestaande onderwerpen.


Dat maakt Wijkraad Binnenstad Doesburg bekend na de gehouden openbare vergadering vorige week. De aanwezigen kregen tijdens de vergadering vorige week de gelegenheid om met behulp van groene stickers hun voorkeur uit te spreken voor onderwerpen die zij zelf inbrachten.


Aan het einde van de vergadering maakte wijkraad secretaris Ger Vergeer de uitslag bekend: de drie nieuwe onderwerpen voor de wijkagenda binnenstad zijn Handhaving, Behoud plastic containers in de Kloostertuin en een Toegankelijk openbaar toilet . De wijkraad gaat deze nieuwe punten verder uitwerken en zal regelmatig verslag uitbrengen van de vorderingen.


Bijna 70 bewoners van de binnenstad van Doesburg waren dinsdagavond  25 september aanwezig bij de tweede Openbare Vergadering van de wijkraad binnenstad Doesburg. Burgemeester Kees Luesink en wethouder Fred Jansen waren speciale gasten bij deze vergadering.

8 reacties

 1. Bert Stulp

  Het openbare (invaliden) toilet is nu al weer een stapje dichterbij gekomen.
  Op de plek waar GL dit toilet al een tijd geleden had gedacht, namelijk op de hoek Kloostertuin/Kloostersteeg zijn nu inmiddels alle heesters weggehaald en staat er een bouwkeet t.b.v. de verbouwing van Albert Heijn. Wanneer over ca. een jaar deze keet weer is verdwenen, is er een leeg, bouwrijp terreintje ontstaan waar prima het toilet kan worden geplaatst. GroenLinks gaat hier binnenkort verdere actie op ondernemen.

 2. Appie van der Beek

  Ook Groen links weet inmiddels dat de Stadspartij al een aantal keren heeft gevraagd om een openbaar toilet toe te voegen aan de natte cel die bij de turfhaven wordt gecreeerd. Al eerder heeft de Stadspartij een verzoek ingediend voor een openbaar toilet. Hiervoor kregen we nooit de steun om dit te realiseren, de kosten zouden te hoog worden qua onderhoud. Destijds is ook al uitgesproken dat de kloostertuin daar de ideale locatie voor zou zijn maar dat dit onhaalbaar zou zijn. Tijdens de laaste commissievergadering heeft de wethouder op ons verzoek beloofd het openbaar toilet mee te nemen in de plannen Bij de Turfhaven deze ligt vlakbij de Kloostertuin en hier kan dus vrij eenvoudig maar ook het goedkoopst een openbaar toilet toegevoegd worden aan de natte cel die al gepland staat op de kade voor de haven/camper bezoekers. Dus nog even ophouden.

 3. Frans van der Krul

  Openbaar toilet bij de (turf)haven?
  lekker handig en dicht bij het centrum?
  Is dit een 1 April grap?
  Denk niet dat ik daar heen ga als ik hoognodig moet, te ver weg van het Centrum.Wel handig voor de gebruikers van het haven gebied.Zie verder:http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/40090-openbare-toiletten-in-nederland-waar-blijven-ze.html

 4. Appie van der Beek

  Frans, een openbaar toilet is gewoon te duur. Bij de turfhaven komt een nieuw toiletgebouw voor de havenbezoekers, onze vraag is om er dan ook een openbaar te maken. Onderhoud en dergelijke zijn dan een stuk goedkoper. Dus geen 1 aprilgrap.

 5. Frans van der Krul

  Appie: te duur? Het is ook een keuze die gemaakt is.
  Openbare toiletten in Nederland, waar blijven ze?
  We moeten allemaal naar de WC, elke dag weer. Buiten de deur is het in Nederland echter nog steeds slecht geregeld met de openbare sanitaire voorzieningen. Met name vrouwen, gehandicapten en ouderen zijn verplicht om, zodra ze zich langere tijd naar buiten begeven, te bedenken waar ze naar het toilet kunnen gaan. Om vervolgens bij hun activiteiten daar veel rekening mee te houden. Dat valt vaak niet mee; er zouden meer voorzieningen moeten komen. Maar waar blijven die openbare toiletten? uit: http://www.infonu.nl/

 6. Frans van der Krul

  TIP:
  In Frankrijk bouwen ze zelfs openbare toiletten met Europees subsidiegeld. Waarom kan dat hier niet?

 7. Appie van der Beek

  Helemaal mee eens Frans , als Stadspartij hebben we een poging gedaan maar we kregen geen medewerking. Vandaar de strohalm aan de haven

 8. Kees van Immerzeel

  Kom op Appie, we zullen met z’n allen toch wel in staat zijn ergens een wc’tje te realiseren en te onderhouden. Maar inderdaad Frans: het is maar net waar je voor kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑