Stadspartij wil parkeerplaats en evenemententerrein

De Stadspartij Doesburg heeft plannen met het baggerdepot naast het overdekte zwembad Den Helder. De lokale politieke partij wil deze ruimte gebruiken als evenemententerrein en als parkeerplaats voor vrachtwagens. Binnenkort zal het een voorstel indienen bij het college om werk te maken van de plannen.


Stadspartij Doesburg wil twee vliegen in een klap slaan. Wanneer de parkeerplaats klaar is, verdwijnt het probleem van parkerende vrachtwagens in de stad. Daarnaast biedt de locatie een prima plek voor tentoonstellingen, markten, autoshows en circussen, stelt de Commissie VROM van de Stadspartij.


Binnenkort zal de Stadspartij Doesburg een voorstel aan het college doen om met de plannen aan de slag te gaan. Met een lobby naar de provincie en Europa voor subsidie, zodat de bijdrage voor de gemeente beperkt blijft, moet het lukken, laat de Stadspartij weten op haar website. Om hoeveel geld het gaat, is onduidelijk.


Het baggerdepot nabij de rotonde waar de N338 en de N317 elkaar verbinden, ligt er enigszins verwilderd bij. De plek is volgens de Stadspartij ideaal om als parkeerplaats te gebruiken omdat via de provinciale wegen snel de aansluiting is te vinden met de A12 richting Randstad of Duitsland.

5 reacties

 1. Bram

  Heel leuk allemaal, maar waarom moet het probleem van het bedrijfsleven (parkeren vrachtauto,’s) de gemeente Doesburg (dus gemeenschapsgeld) geld kosten. Geen cent gemeenschapsgeld s.v.p.aan besteden! Als parkerende vrachtauto, ’s voor het college wel een probleem is moeten ze hun parkeerregelgeving in orde maken en gewoon handhaven. Volgens mij zit daar de meest goedkope oplossing. Tot slot nog: parkeren op priveterein van een transportondernemer kan nooit geen parkeerprobleem zijn.

 2. frans

  Heel goed een parkeerhaven voor vrachtwagens in Doesburg , vaak zijn het, sta in de weg grote dingen.Of dit nu op het baggerdepot moet gebeuren, laat ik in het midden. Gemeenschapsgeld wordt hierin mijn inziens goed besteed, levert ook weer aantrekking voor werkgelegenheid op,niet alle vrachtwagenchauffeurs werken bij een bedrijf in Doesburg. Waar ik me wel zorgen om maak is de beveiliging/bewaking, dit gezien het aantal calamiteiten op de Bleek waar te weinig aan wordt gedaan.
  Frans (FNV)

 3. edy riewald

  Truckparking in Doesburg.
  De Stadspartij Doesburg wil een “regionaal probleem” oplossen is de inhoud van een artikel wat in de pers verscheen uit monde van Piet Vree van die Stadspartij. Zo zou Doesburg kunnen helpen de parkeeroverlast of mogelijke overlast op te lossen. Men zou dan een groot zgn . Truckparking voor zeker 75 vrachtwagens kunnen realiseren op het huidige slibdepot tussen de N317 en N338. Denkt men dat hier dan kegelaars en zwemmers zullen worden aangevoerd via vrachtwagens? Terwijl een betaalde parking te Duiven in de maak is, wil de Stadspartij een gratis parkeerplaats hebben. Lijkt me geen goed idee om Groen Links als voorstanders te krijgen omdat de startende vrachtwagens heel veel smeer uitstoten en dan In Doesburg omdat er gratis geparkeerd zou kunnen worden. En eventuele Doesburgse chauffeurs kunnen hun wagens voorlopig nog parkeren op het terrein van de te vroeg afgebroken Beton Centrale. Het idee om dat terrein eventueel ook voor evenementen te gebruiken lijkt me geen goed idee. Dan zouden al die vrachtwagens die er gratis geparkeerd staan hun plek weer moeten prijsgeven voor een dergelijk eventueel evenement. Het zou waarschijnlijk beter zijn om het braakliggende stuk grond van de voormalige Betoncentrale in ieder geval voorlopig geschikt te maken voor parkeren, en dan ook gratis natuurlijk. Hier zou Doesburg en de ondernemersvereniging mee gebaat zijn.En als de grootse plannen welke destijds de ronde deden over die monumentale loods ook verwezenlijkt zullen worden, zouden daar toch die bedoelde evenementen gebeuren De Stadspartij is misschien in gedachten bezig met de opbrengsten van de NUON maar denk eraan laat hier niet gebeuren wat als een drama is geëindigd met het Noordelijk Molenveld. Hierdoor is er een wethouder weggestuurd omdat er iemand de schuld moet hebben. Maar is dat drama niet tot stand gekomen mede doordat de Stadspartij in het gemeentebestuur zit. Vele burgers van ons geliefde Doesburg zijn van mening dat onze gekozen bestuurders de beslissingen nemen, maar de ambtenaren die aangenomen zijn om hun werk voor het Gemeente Bestuur te doen. Dus mijn mening is dat de bedoelde wethouder niet alleen de oorzaak is van het vermeende drama, maar ook zij die de beslissingen hebben genomen. Ik hoop dat de Stadspartij samen met haar coalitiegenoten en natuurlijk de bedoelde ambtenaren goed zullen nadenken voordat men weer aan een geld verslind project zal beginnen. Gratis parkeren is wenselijk en zelfs heel goed voor Doesburg en haar bevolking maar niet internationale truckers.
  Edy Riewald.

 4. appie van der beek

  Edy, de inzet is een evenemententerrein . Hier kunnen zoals nu bv de kermisexploitanten hun wagens parkeren en blijft de Bleek beschikbaar voor gratis parkeren. In de tussenliggende tijd kan er bv op det evenemententerrein geparkeerd worden door vrachtwagens en een aantal gegadigden is zelfs bereid er voor te betalen dus niet zomaar gratis. Alles is nog een voorstel en er moet dus nog heel wat water door de Ijssel. De Betoncentrale is nog in de ontwikkelingsfase en gaat ook goed komen. Nuon gelden ?? heeft met dit alles niets te maken en die staan veilig op de bank omdat we het dividend hiervan nodig hebben . Internationale truckers ??? nee !! de Doesburgse Truckers gaan voor. Dus Edy geen paniek het gaat allemaal goed komen. Groet

 5. Aernoudt Bottemanne

  Waar gaan de vrachtwagens echter parkeren als het evenementen terrein in gebruik is?
  Op zich spreekt het plan mij verder wel aan: Doesburg kan hiermee mee bieden aan haar inwoners + bezoekers/toeristen, daarnaast geeft het ontlasting voor de parkeerplaats op de Bleek, en last but not least, geeft dit wellicht voor het zwembad Den Helder mogelijkheden om hier ook wat mee te doen (gebruikers trekken).

  Mijn grootste vraag is: in hoeverre veroorzaakt het geluid van de passerende auto’s, motoren, vrachtwagens etc. een storende factor tijdens een evenement?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑