Op de eerste zondag van de maand, de Doesburgse Culturele Zondag, biedt de Gasthuiskerk van 12.00 tot 17.00 uur een programma met exposities en live-muziek, soms aangevuld met een stadsvertelling of culturele verrassing. Stadsvertellingen beginnen steeds om 12.30 uur. De live-muziek start om 14.30 uur en wordt verzorgd door verschillende acts en bands waarbij verrassingsoptredens niet zijn uitgesloten. Op 6 mei is er geen stadsvertelling.

De expositie op 6 mei verzorgd is van Sandy van Dillen. Haar werken zijn opgebouwd uit stukjes boekpapier met materialen als kant, wat zorgt voor een bijzondere gelaagdheid en haar schilderijen een unieke uitstraling geeft. Van Dillen maakt portretten en fantasielandschappen waarin het gevoel voor materiaal en kleur goed te zien is.

Een van de acts op het open podium is Steve Nippels, een akoestische gitaar band die nummers brengt van U2, Nirvana, Foo Fighters, Jayhawks en anderen. De band trad eerder in de Gasthuiskerk op bij de uitreiking van de Hens van der Wal prijs en was te zien in het televisieprogramma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland.

De Gasthuiskerk sessieband begeleidt mensen die vooraf een te spelen of zingen nummer hebben doorgegeven. Op 6 mei is dat onder andere de Doesburgse crooner Jeroen Langerak, die enkele jazz-klassiekers zingt.

Wilt u zelf ook een keer meedoen, of heeft u kennissen, familieleden of vrienden waarvan u vind dat die de stap ook maar eens moeten wagen? Kijk dan op de website van Gasthuiskerk Doesburg.

De toegang is gratis.

eze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.