Door de populariteit van de Turfhaven als plek voor campers heeft de gemeente Doesburg de regels aangescherpt. Er is besloten om een tijdslimiet in te voeren.

B & W van Doesburg vinden een verblijf van meer dan 3 dagen onwenselijk. Daarom hebben ze besloten om een tijdslimiet te verbinden aan het plaatsen van een camper bij de Turfhaven.

In het Haven- en kaderreglement is nu bepaald dat camperaars maximaal 3 x 24 uur een camperplaats mogen innemen met een eventuele onderbreking van 7 x 24 uur. In de haven worden borden geplaatst waarop de regel wordt uitgelegd.

Op deze manier hoopt de gemeente Doesburg dat meer camperaars gebruik kunnen maken van de Turfhaven. De Turfhaven telt 7 camperplaatsen met zicht op de passantenhaven.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.