In het kegelcentrum Doesborgh aan Den Helder 2 in Doesburg zal in september weer het succesvolle Straatkegeltoernooi Doesburg worden gehouden. De voorrondes vinden plaats op zaterdagavond 13 en 20 september, aanvang 19.30 uur. De finale zal plaats vinden op zaterdag 27 september.

 

Aan het straatkegeltoernooi mogen teams deelnemen uit Doesburg en omgeving. Een team bestaat uit dames en/of heren uit een straat, woonwijk, vereniging, familie, vriendenkring. Elk team bestaat uit drie personen en mag maximaal één echte kegelaar of kegelaarster in hun midden hebben. Men mag meerdere teams inschrijven, maar slechts uitkomen voor één team.

 

Inschrijven kan via kegeltoernooi.doesburg@gmail.com, bij Andre en Brenda Thomissen, de Pol 2 in Doesburg, telefoon: 0313-473585 of in het kegelcentrum op maandag tot en met vrijdag tussen 19.30 uur en 23.00 uur. Bij inschrijving dient men de teamnaam, teamleden, contactgegevens en gewenste datum voorronde door te geven. De kosten zijn 10 euro per team en dienst te betaalt worden op de avond van de voorronde.

 

Het Straatkegeltoernooi in Doesburg is voor het eerst gespeeld bij de viering van het 750 jarig bestaan van de stadsrechten in Doesburg in het jaar 1987 en is sindsdien een jaarlijks terugkerend evenement.