Doesburg Binnenste Buiten staat bol van het straattheater. Hieronder het programma van woensdag 11 tot en met zaterdag 14 juli.

Woensdag 11 juli

Coco XL

Coco XL bestaat uit een reusachtig grote haan die door een vernuftig mechanisme zelf lijkt te bewegen. Tijdens het lopen beweegt de gigantische kop heen en weer en de bek kan open en dicht. In de kop zit een kleine speaker weggewerkt waardoor Coco af en toe gaat kukelen! Op zijn rug zit een vrolijk heerschap enthousiast accordeon te spelen. Zijn repertoire? Alle bekende Nederlandstalige meezingers! Kortom, een feest om ademloos naar te kijken en luisteren.

 

Super Hero Comic Parade

Ken je ze nog de echte Superheld? De moderne held van weleer? Batman vloog voor een klein groepje fans met de minste moeite een rondje. En nu komt hij zelfs naar jou toe, hoog op stelten stelt hij zich opnieuw aan je voor en neemt je mee in de spannende wereld van gewichtsloosheid, echte slechteriken, spannende acties en de smaak van heldendom.

 

Krekels – duo

Groen, bruin, sympathiek en metershoog. Op zoek naar lekkernijen vinden Krekels hun weg. Straten, pleinen, smalle stegen en uitgestrekte festivalterreinen zijn het domein van deze Krekels. Nietsvermoedende heerlijkheden binnen handbereik. Aanvallen doen ze niet. De Krekel wacht af. Van grote hoogte zoekt hij plotseling contact Een uitnodigende tot de verbeelding sprekende act die er zichtbaar uit springt.

 

Donderdag 12 juli           

Mermaid

De zingende Zeemeermin voert je mee naar een magische onderwaterwereld. De zingende Zeemeermin voor straattheater is een visueel spektakel met inhoud voor jong en oud. Zij brengt de legende van het verzonken continent Atlantis weer boven water, met haar mystieke verschijning vertelt zij haar verhaal. De legende van het verzonken continent komt boven water. Het geheim dat de mens vloeibaar omringt. De oceaan is de wildste van de wilde streken.

 

Het Kleine Prinsesje

Prinses Aguilera, Koninklijke Hoogheid Koning Waldemar de Ie & Hare Majesteit Koningin Christina

 

Van Alle Markten Thuis

Een blikvanger op hoogte Zeker met deze lange orgeldraaier, die je al van verre hoort en ook aan ziet komen. Wat muziekgenres betreft is hij écht van alle markten thuis. Begeleidt door de vrolijke dame met bolderkar, zeepbellen en ballonnen, die het publiek graag verleidt tot het oer Hollands spel “stoelendans”.

 

Malabarista Circusfiets

Door de circusmuziek hoor je de circusfiets al van ver aankomen. Ter plaatse bouwt de circusartiest de circuspiste op en dan kan de show beginnen. Met veel publieks participatie worden de verschillende acts vertoond met grappen en grollen. Met onder andere devil sticks, diabolo, borden draaien, borden jongleren, ballen manipulatie, loopbal, hoge eenwielfiets, jongleren metballen, kegels, messen en vuur worden verschillende actsopgevoerd.

 

Ganzenfanfare

Met tromgeroffel, gefluit en gegak marcheert de Ganzenfanfare door de straten van dorp tot stad. Deze unieke combinatie van mens, muziek en rasechte Toulouser Ganzen betovert iedereen en laat hen in verbijstering achter. Een vrolijke, ludieke en vooral diervriendelijke act gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden.

 

Victorian Rebelians

Op golven van Victoriaanse elegantie… dansen deze Rebelians op 1 meter stokstelten. Uitdagend en vrij in hun eigen tijd! Ze nemen je graag mee in hun betoverende wereld van Couture en Steampunk.

 

Vrijdag 13 juli

KoeLala

Kolderiek, vrolijkheid en gezelligheid zijn de kenmerken van deze hilarische mobiele muzikale act. De sfeermakende Vlaams-, Nederlands- en Engelstalige evergreens in combinatie met een flinke dosis publieksinteractie missen hun uitwerking niet. De KoeBoy altijd in voor een kwinkslag, een treffende opmerking, maar vooral een passende noot.

 

Golila

Golila, de lila gorilla, is een bijzonder zeldzame verschijning, er is namelijk maar één lila gorilla op de hele planeet ! Golila is een sociale aap: nieuwsgierig en zachtaardig. Dit lieve beest houdt van spelen, al is hij soms ook erg lui.

 

Rol-e

In de straat staat helemaal alleen een verlaten rolstoel. Waarom, en wat doet deze daar? Van wie is hij? Rol-e is een rolstoel die zelf zijn eigen weg vind, hij rijdt voor- en achteruit, stuurt naar links- en naar rechts. Hij manoeuvreert tussen de mensen door of het een lust is. Ook praat hij af en toe met u, en op de meest gekke momenten claxonneert hij.

 

Say Cheese

Zeg je Holland dan zeg je klompen, molens en tulpen. En natuurlijk kaas! Van kaas krijgt iedereen een glimlach al ben je nog zo jong , oud of belegen. En iedereen houdt net zo van kaas als van goede muziek. Modern, ouderwets of daar tussen in.Van een klompendans tot de nederpop van Doe Maar. En van de hits van weleer tot de huidige kroegkrakers. Het Hollandse repertoire is niet stuk te krijgen!

 

Fruitylicious

Deze frivole dames laten zich graag van hun zonnige kant zien. Met hun fris en fruitige aanwezigheid bent u verzekerd van een opwekkende vrolijke en gezellige sfeer. Ze nodigen u graag uit voor n Caribische dans met U, wellicht…op hoog nivo.

 

Meneer Vos

Meneer Vos is charmant, galant, en gedraagt zich als een heer. Gedistingeerd en vriendelijk trekt hij met zijn koffer door stad en land. Maar schijn bedriegt! In werkelijkheid is hij geen heer. Hij is een zwerver die op slinkse wijze op zoek is naar een ‘lekker kippetje’, voor een onbezorgd onderkomen. Sluw, gewiekst en vals probeert hij zijn doel te bereiken.

 

 

Zaterdag 14 Juli

Percussie festival

Diverse samba en slagwerk groepen zullen door de straten van ons mooie Doesburg lopen en met hun aanstekelijke ritmes en verleidelijke danseressen door de straten laten schallen. Stil zitten is niet mogelijk bij de aanstekelijke Samba ritmes. Als afsluiting van deze mooie dag en afsluiting van Doesburg Binnenste Buiten, zullen Alle slagwerk groepen zich verzamelen voor een gigantische laatste knal. zorg dat je dit drumgeweld niet mist.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.