Streekmusuem De Roode Tooren, een belangrijke toeristische speler in Doesburg, zoekt uitbreiding van het team van vrijwilligers. Het museum is opzoek naar een gastheer of gastvrouw.

Het gaat om het ontvangen van de bezoekers en het verstrekken van informatie over het museum en haar collectie. Het gaat om een functie van een dag of dagdeel in de week op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag.

Wie meer wil weten over deze functie of zich wil aanmelden, kan terecht bij ‘museumdirecteur’ Rinus Rabeling via 0313-472968 of info@deroodetooren.nl.

Streekmuseum De Roode Tooren toont een verzameling betreffende de historie van het oude Richterambt Doesborgh (1340), thans ongeveer de gemeente Doesburg en de vroegere gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel.

Te zien zijn onder andere een werkende tabakskerverij uit 1894, een kruidenierswinkel (1880/1940), collecties op het gebied van handel en ambacht, religie, brandweer, folklore, vaandels en textiel, archeologie, geologie, een maquette van de stad Doesburg rond 1560 en een schaalmodel van de voormalige schipbrug.

In het museum is een winkel met erfgoedproducten, publicaties over Doesburg en omgeving en bijzondere ansicht- en wenskaarten. Voorts nostalgisch speelgoed, puzzels, aap-noot-mies en Ot en Sien-producten, snoep uit grootmoeders tijd en Doesburgse Mosterd.

Streekmuseum De Roode Tooren ontvangt jaarlijks bijna 15.000 bezoekers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.