Tekstwetenschapper Wim Daniëls in Gasthuiskerk in Doesburg

Wim Daniëls is op vrijdag 10 februari om 20.00 uur te gast in de Gasthuiskerk in Doesburg. Daniels is schrijver, cabaretier, radio- en tv-persoonlijkheid en nog veel meer. Hij houdt lezingen en voordrachten en geeft advies bij taalproblemen.

Daniëls maakte het Grote Taalspel samen met Kasper Boon. Bij alles wat hij doet staat De Taal centraal.

Tekstwetenschapper
Daniëls werkte als leraar Nederlands en Duits in het middelbaar onderwijs. Vervolgens was hij als tekstwetenschapper verbonden aan de Open Universiteit. Sinds 1994 is hij schrijver en taaladviseur. Hij geeft lezingen en voordrachten.

Van 2004 tot 2012 leverde Daniëls vrijwel wekelijks een bijdrage aan het radioprogramma Klare Taal van de Wereldomroep. Van 2009 tot 2014 had hij een gesproken column in het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen, en van 2012 tot 2014 was hij geregeld te gast bij het tv-programma Pauw & Witteman.

Cabaret
In 2010 trad hij op met het cabaretprogramma de Wim-crisis. In het seizoen 2011-2012 speelde hij met het AR-theater (Yvonne Gijsbers, Marlon Kicken en Rob van Os) het theaterstuk Een ons komma’s. Met Yvonne Gijsbers speelde hij in 2013 en 2014 het theaterstuk Slowen en schuren.

Toegangskaarten om het optreden van Daniëls bij te wonen kosten 13 euro per stuk en zijn te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑