Kunsthistorica Maria Driessen geeft op woensdag 8 februari om 20.00 uur een lezing over de Peredvizhniki, de ‘zwervers’ in de Gasthuiskerk in Doesburg. Deze groep Russische kunstenaars zette zich af tegen de gevestigde kunst en het officiële kunstcircuit.

De Peredvizhniki schilderden in een realistische stijl met heldere kleuren. Natuur, landschappen en verhalen uit de Russische volkssprookjes zijn onderwerp van hun schilderkunst. Maar ook de barre realiteit van het dagelijks leven van miljoenen armen in het tsaristische Rusland, waar een kleine elite over praktisch alle middelen beschikte.

Dit alles en meer wordt besproken en bekeken tijdens een lezing door kunsthistorica Maria Driessen. Driessen heeft haar eigen cursusinstituut. Zij geeft cursussen in Nijmegen en Doesburg en in de Villa Mondriaan in Winterswijk. Daarnaast geeft ze lezingen op locaties in Gelderland en daarbuiten.

Een toegangskaart voor deze lezing kost 10 euro per persoon en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.