Tot en met 20 november is bij De Linie in Doesburg de tentoonstelling ‘Het verhaal van de mantelzorger’ te zien. Deze tentoonstelling is samengesteld door VIT-hulp bij mantelzorg en is te vinden op de 1e etage van De Linie, Linie 4.

 

De tentoonstelling bevat verhalen en portretten van diverse mantelzorgers, van verschillende leeftijden, in verschillende zorgsituaties. Ware verhalen van mantelzorgers uit de regio.

 

In de toekomst wordt een groter beroep op hen gedaan omdat mensen langer thuis verzorgd moeten worden. Daarom wil VIT met deze tentoonstelling aandacht vragen voor de mantelzorgers, die soms zelf wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Daarnaast is de herkenning bij mantelzorgers zélf belangrijk, zodat wanneer de zorgsituatie zwaar wordt ze weten dat ze ondersteuning kunnen vinden bij deze zorg. De mantelzorgconsulent kan samen met hen kijken hoe de zorg thuis goed vol te houden is.

 

Tekst en foto’s zijn van Dirkje Rengerink, en de tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Coöperatiefonds Rabobank Graafschap-Midden.

 

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is meestal geen vrijwillige keuze maar de zorg vloeit voort uit de relatie. Zonder deze mantelzorgers is de zorg in Nederland onbetaalbaar.

 

Voor informatie over de tentoonstelling of over mantelzorgondersteuning kunt u terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, elke werkdag bereikbaar van 9.00 – 15.00 uur via
tel. (0544) 82 00 00. Of via www.vithulpbijmantelzorg.nl.