De Doesburgse kunstenares Helmi de Vaan houdt in oktober een expositie. Het gaat om een expositie van haar werk van de afgelopen jaren. De expositie is op 2, 8 en 9 oktober en wordt gehouden in haar huis in de Ph. Gastelaarsstraat 13.


Beeldend kunstenaar Helmi de Vaan is opgeleid als docente tekenen en handvaardigheid. Haar favoriete werkvormen zijn etsen en beeldhouwen. Haar kracht ligt in haar intuïtieve werkwijze, waarbij zij haar inspiratie haalt uit het beschikbare materiaal, de omgeving en het moment. Het werk ontstaat spontaan, zonder dat er een direct, vooropgezet plan is. Als er al een idee was, wordt dat vaak tijdens het proces nog vele malen bijgesteld.


Het is niet voor het eerst dat De Vaan een expositie houdt. In 2002 nam ze deel aan de groepsexpositie in de openbaren bibliotheek Doesburg, in hetzelfde jaar was ze actief bij de tentoonstelling ‘Ontmoeting/Begegnung’ in Doesburg en het Duitse Friedrichtstadt, en in 2010 was ze met beelden aanwezig bij de groepsexpositie ‘Vriendschap’ in galerie De Swarte Ram.