De Ondernemers Vereniging Doesburg (OVD) moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Ton van Stiphout heeft na tweeënhalf jaar te kennen gegeven te stoppen met het voorzitterschap.

Drukte en het niet bezitten van een winkel in het kernwinkelgebied in Doesburg zijn de oorzaken van zijn opstappen, zo laat stadsmanager Marieke Kinds weten.

‘Ton heeft geen winkel en mist daarvoor misschien net even dat beetje extra affiniteit. Daarnaast is hij enorm druk met zijn bouw- en klusbedrijf’, aldus Kinds.

Na het direct opstappen van Van Stiphout een paar weken geleden is een oproep aan ondernemers uitgegaan om zich te melden als nieuwe voorzitter. Die oproep heeft nul reacties opgeleverd, waarna de Stichting Centrum Belang zelf op zoek is gegaan naar een opvolger.

‘We zijn in gesprek en hopen op korte termijn een nieuwe voorzitter te presenteren. Dat is belangrijk want er komen belangrijke momenten aan zoals bijvoorbeeld het praten over de herinrichting van de Doesburgse binnenstad. Inmiddels is een klankbordgroep met daarin ondernemers in gesprek. Daarbij zijn suggestie, knelpunten en zorgen geuit’, aldus Kinds.

Van Stiphout begon zijn voorzittersrol bij de start van OVD begin 2015. Het was het beginpunt van een nieuwe organisatorische inrichting na het stopzetten van DOV en de start van de invoering van het heffen van reclamegelden. Naast OVD werd ook Stichting Centrum Belang opgezet. Van daaruit werd Jan Strating benoemd als eerste stadsmanager. Vanwege gezondheidsredenen heeft Strating in het voorjaar zijn functie overgedragen aan Kinds.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.