De jaarlijkse mosterdsoepwedstrijd tijdens de Mosterd & Food Dag op 20 mei in Doesburg heeft twee prominente koks uit de regio vastgelegd als jurylid. Het gaat om Bert Stomphorst van The Hunting Lodge in Rozendaal en Mike Vrijdag van Strandlodge in Winterswijk.

Vrijdag is chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Strandlodge in Winterswijk. Dit restaurant kreeg in december 2015 een Michelinster en behoort daarmee tot de top van Nederland.

Bert Stomphorst wordt gezien als een van de grote kooktalenten uit de regio. Hij leidt de verfijnde keuken van The Hunting Lodge in Rozendaal. Het terras van dit horecabedrijf werd vorig jaar door de gezaghebbende culinaire gids Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Terras van het Jaar’.

Stomphorst en Vrijdag zijn de opvolgers van Peter Gast (’t Schulten Hues in Zutphen) en Raymond Prinsen (Bistronomie in Borculo) als leden van de hoofdjury. De koks zullen op zaterdag 20 mei ’s middags de beste mosterdsoepen van Doesburg proeven in de categorieën vlees, vis en vegetarisch.

De soepwedstrijd wordt aan elkaar gepraat door presentator Eric Schuurman, bekend van onder andere TV Gelderland.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.