De wereldwinkels waaronder ook in Doesburg houden tijdens de Word Fair Trade Day op zaterdag 10 mei een Tour de Fair. Tour de Fair is een speciale promotiefietstocht langs de zeven regio wereldwinkels. Dit alles om de belangen van boeren en producenten van kunstnijverheid in ontwikkelingslanden extra onder de aandacht te brengen. Hun producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Een rechtvaardige prijs en goede werkomstandigheden maken het mogelijk een menswaardig bestaan op te bouwen. De wereldwinkels verkopen deze producten en helpen zo eerlijke handel te bevorderen.

 

De Tour de Fair begint om 10.00 uur. De  fietsers starten in Velp en rijden verder langs Rheden, Doesburg, Dieren, Brummen, Eerbeek naar Beekbergen. Daar eindigt de tocht om ongeveer 16.00 uur. Medewerkers van de betreffende winkels fietsen mee maar ook belangstellenden, klanten, familie en vrienden zijn van harte uitgenodigd mee te doen. Bij elke winkel kan worden gestart.

 

Het staat deelnemers vrij één of meerdere trajecten mee te fietsen. De winkels zorgen voor iets te eten en te drinken. Aanmelding kan bij de winkel waar u wilt starten, maar u kunt ook spontaan meedoen. Bij elke wereldwinkel wordt onderweg een pauze ingelast. Langs de route en bij de winkels worden flyers uitgedeeld met informatie over fairtrade en de wereldwinkels. Daarin zit een bon. Bij inlevering ontvangt men een kleine attentie. Voor meer informatie kunt u terecht bij de deelnemende winkels.

 

tour de fair

 

 

 

 

START:

10.00 uur bij Wereldwinkel Velp

11.00 uur bij Wereldwinkel Rheden

12.00 uur bij Wereldwinkel Doesburg

13.00 uur bij Wereldwinkel Dieren

14.00 uur bij Wereldwinkel Brummen

15.00 uur bij Wereldwinkel Eerbeek

AANKOMST:

Ongeveer 16.00 uur bij Wereldwinkel Beekbergen